eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Messi a Liverpool, a Lyon és a Fiorentina mellé húzta a Debrecent

Lezajlott Monte-Carlóban a Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolása. Miközben a 2008-2009-es idény legjobbjait díjazták, összeállt a csoportok beosztása. A Debrecen a Liverpoollal, a Lyonnal és a Fiorentinával játszik majd.,

Pablo Pinto, a műsor házigazdája magyarázza a sorsolás menetét, s átadják az előző szezon legjobbjainak járó díjakat. A sort az kapusokkal kezdték, Vitor Baía, a Porto és a Barcelona egykori kapusa adta át a díjat. Petr Cech, Victor Valdés és Edwin van der Sar közül a Manchester United hollandja kapta az elismerést. Fura módon inkább a bajnoki, mintsem nemzetközi kupa-teljesítménye alapján.

David Taylor, az UEFA főtitkára segítségével Van der Sar sorsolt is egyből. A Liverpool neve került először elő, az angol klub az E csoportba került. A Bayerné az A, a Manchester Unitedé a B, az Arsenalé a H, a Milané a C, a Chelsea-é a D, a Barcelonáé F, a Sevilláé a G csoport lett.

Tehát sorrendben: Bayern A, Manchester United B, Milan C, Chelsea D, Liverpool E, Barcelona F, Sevilla G, Arsenal H. Itt még nem kellett izgulni, szétosztották a legerősebb kalap csapatait.

Utána Michel Platini, az UEFA elnöke, akinek nem feledhetjük szerepét abban, hogy most szurkolóként figyelhettük a sorsolást, az új rendszer nagyon jó volt a magyar bajnoknak, életműdíjat adott át a nyáron 41 évesen visszavonult Paolo Maldininek, a Milan legendájának. Õk ketten még játszottak egymás ellen.

Következett az előző idény legjobb védőjének megjutalmazása. Gerald Piqué, John Terry és Nemanja Vidics kapott jelölést az edzőktől. A díjat a Chelsea védője, John Terry kapta meg. Õ sorsolta a második kalap csapatait.

A Portót húzta a saját csapata, a Chelsea mellé. A Real Madrid a Milan mellé ment. A Lyon a másik L betűs, a Liverpool mellé. Újabb sztárkettős született: Inter, Barcelona. A Rangers megkapta a Sevillát, az Arsenal az Alkmaart, a Juventus a Byernt, a Man United pedig utazhat majd Moszkvába.

Tehát sorrendben:
A: Bayern, Juventus
B. Manchester United, CSZKA Moszkva,
C: Milan, Real Madrid
D: Chelsea, Porto
E:, Liverpool, Lyon
F: Barcelona, Inter
G: Sevilla, Rangers,
H: Arsenal, Alkmaar

Luis Figo lépett színre, neki jutott tisztül, hogy díjat adjon az előző szezon legjobb középpályásának. Steven Gerrard, Xavi és Iniesta közül egykori klubtársának, Xavinak adta át a díjat.

Xavi sorsolt utána. Így alakult a csoportbeosztás a harmadik kalap "szétosztása" után:
 
A: Bayern, Juventus, Bordeaux
B. Manchester United, CSZKA Moszkva, Besiktas,
C: Milan, Real Madrid, Marseille,
D: Chelsea, Porto, Atlético Madrid,
E: Liverpool, Lyon, Fiorentina
F: Barcelona, Inter, Dinamo Kijev
G: Sevilla, Rangers, Stuttgart,
H: Arsenal, Alkmaar, Olympiakosz

Denis Law, a Man United egykori aranylabdása, az Old Trafford hajdani "Királya" adta át a díjat a sorozat legjobb csatárának: Eto'o, Messi, és Cristiano Ronaldo triójából az előző idény gólkirálya, Lionel Messi kapta a díjat.

Õ sorsolta a negyedik kalapot, s így benne a Debrecent is.

A "végeredmény":
A: Bayern, Juventus, Bordeaux, Maccabi Haifa
B. Manchester United, CSZKA Moszkva, Besiktas, Wolfsburg
C: Milan, Real Madrid, Marseille, FC Zürich
D: Chelsea, Porto, Atlético Madrid, APOEL
E: Liverpool, Lyon, Fiorentina, Debrecen
F: Barcelona, Inter, Dinamo Kijev, Rubin Kazany
G: Sevilla, Rangers, Stuttgart, Unirea Urziceni
H: Arsenal, Alkmaar, Olympiakosz, Standard Liege

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×