eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Michael Schumacher mégsem tér vissza

Korábbi nyaksérülésére hivatkozva mégsem tér vissza a Formula-1-be a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher. A hírt a hétszeres német világbajnok pilóta a saját honlapján jelentette be. Felipe Massa helyettese az olasz Luca Badoer lesz Valenciában.

"Tegnap este arról kellett tájékoztatnom a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót és a csapatfőnököt, Stefano Domenicalit, hogy sajnos nem tudom helyettesíteni Felipét.

Megpróbáltam mindent a visszatérés érdekében, bár, nagy sajnálatomra ez nem működött. Sajnos nem sikerült megbirkózni a fájdalommal a nyakamban, ami a mugellói gyakorláson jelentkezett, pedig mindent lehetségest megpróbáltunk" - írta hivatalos honlapján Michael Schumacher.

A német sztár hozzátette: a februári motorbalesete okozta nyak- és fejsérülés túl komoly volt, és a vizsgálatok szerint nem bírná a versenyzés okozta nagy igénybevételt.

"Csalódott vagyok, és sajnálom a fiúkat a Ferrarinál és a szurkolókat, akik szorítottak értem. Amit most tehetek, hogy szurkolok a csapatnak a következő versenyeken" - tette hozzá.

A maranellói istálló bejelentette, hogy a 38 esztendős olasz Luca Badoer ül Massa autójába a jövő vasárnap a valenciai Európa Nagydíjon. Az eddigi tesztpilóta legutóbb 1999-ben indult versenyen, eddigi 49 futamán még pontot sem szerzett.

Felipe Massa július 25-én, a Hungaroringen szenvedett súlyos sérülést, miutén az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították a Honvéd Kórház intenzív osztályára, ahol megoperálták. A pilóta egy hét után hagyta el a Honvéd Kórházat, majd Brazíliába szállították, ahol lábadozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×