eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Összesen 47 világcsúcsot hoztak a "testkondomok" az úszó-vb-n

A római úszó-világbajnokságon összesen 47 világrekord dőlt meg, amiért sokan a csodadresszeket, és nem is a versenyzőket dicsérik.

A swimnews.com honlap összegyűjtötte, hogy a sportszergyártók versenyét melyik cég nyerte a vb-n, vagyis melyik "űrruhában" szerezték a legtöbb érmet a sportolók az olasz fővárosban.

A különversenyt az Arena csúcsterméke, az X-Glide nyerte, 14 arannyal, 12 ezüsttel és 10 bronzzal. Csak harmadik lett a sokáig bombaüzletnek látszó folyamatot a maga szupermezével, az LZR Racerrel elindító Speedo cég, amelynek termékében 2008-ban több mint száz világcsúcs született. Az európai riválisok azonban 2009-re utolérték, sőt el is hagyták az amerikai vetélytársat, így az Arena mellett az olasz Jaked is több éremhez juttatta viselőit Rómában.

A római vb-n születet világcsúcsokból X-Glide-ban és a Jaked01-ben 13-13 világrekordot úsztak a versenyzők, az e rangsorban harmadik adidas 7 csúcsot vallhat a magáénak.

Közben a Toronto Star című lap honlapján közzétett egy videót, amelyen egy kanadai úszó, Marco Monaco mutatja be a dressz felvételének nehézségeit.

A versenyzőnek gyakorlottan is összesen több mint 3 és fél percbe telt belebújni a ruhába, és ehhez segítséget is kellett kérnie. A lábára egy zacskót kellett húznia, hogy könnyebben rámenjen a ruha. A lap megjegyzi, nem véletlen, hogy testkondomnak nevezik az úszók a dresszeket.

A ruhákat már csak ebben az évben viselhetik a sportolók, ugyanis néhány napja a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség úgy döntött, hogy januártól visszatér a hagyományos, 2008 előtti viseletekhez. A döntés szerint tiltott lesz az egész testet fedő úszóruha használata, sőt, a dresszek nem érhetnek az úszók térdei alá, és kizárólag klasszikus textil anyagból készülhetnek.

A csodadresszeket a poliuretán nevezetű alapanyagból készítették a gyártók, ez ugyanis nem eresztette át a vizet, a levegőt azonban képes volt magában tartani, növelve ezzel a versenyzők teljesítményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×