INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Massa elhagyja Budapestet - epegyulladása is van a pilótának

InfoRádió / MTI
Édesapja szerint csütörtökön Párizsba szállítják Felipe Massát, a Ferrari brazil pilótáját, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet. Egy francia hírügynökség szerint epegyulladása is van Massának, ám erről a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) nem adott tájékoztatást.

Luis Antonio Massa a brazil Folha de S. Paulo című újságnak úgy nyilatkozott, hogy csütörtöktől a francia Dr. Gérard Saillant folytatja fia kezelését, aki korábban az ugyancsak ferraris Michael Schumachert is ápolta.

További hír, hogy epegyulladása van Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának.

"Az ütközéstől a biztonsági öv összenyomta a testét, így a belei és az epehólyagja is erős behatásnak voltak kitéve" - mondta kedden az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének egyik orvosa a francia hírügynökségnek.

Az MTI ugyanakkor azt a tájékoztatást kapta, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó ÁEK részéről ilyen jellegű információ nem hangzott el.

A tavalyi világbajnokságon második helyen záró pilótát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták.

Massa tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek a magyar fővárosba.

A címlapról ajánljuk