eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Amerikai csodagyerek Cseh László legújabb riválisa

A 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps nélkül is két amerikai riválisa lesz Cseh Lászlónak a vegyesúszó számokban a jövő héten kezdődő római vizes világbajnokságon - hangsúlyozta az InfoRádiónak adott interjúban a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László elmondta, hogy a legnagyobb ellenfélnek tartott Ryan Lochte mellett egy 20 éves tehetséggel, Tyler Claryvel is komolyan számolnia kell Cseh Lászlónak.

A felkészülés utolsó szakaszánál tartanak a római világbajnokságra készülő magyar úszók, ez a csúcsforma kialakításához vezető út - mondta az InfoRádiónak az úszóválogatott szövetségi kapitánya. Kiss László kiemelte: ezekben a napokban már kevesebbet úsznak a versenyzők, de erősebb intenzitással végzik a munkát.

A technikai részek gyakorlása és csiszolása, a tempószámok kidolgozása a fő feladat, valamint fontos, hogy az edzéseket kipihenjék az úszók egyik napról a másikra - közölte a szövetségi kapitány.

Kiss László: nem kell levonni messzemenő következtetést abból, hogy az országos bajnokságon Kis Gergő legyőzte Cseh Lászlót 200 méter pillangón. A háromszoros olimpiai ezüstérmes versenyző hozzáállásával nem volt probléma, de mellette Kis Gergő is jól dolgozott, így mindketten jó formában lehetnek a vb-n - tette hozzá.

Cseh László három számban, 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón indul a római viadalon. Előbbi két számban nem áll rajthoz fő riválisa, Michael Phelps, ám így is két amerikaival kell felvennie a harcot. Kiss László kiemelte: az amerikai országos bajnokságon diadalmaskodó Ryan Lochte mellett a 20 éves, Phelps edzőivel készülő Tyler Claryra is figyelni kell, ugyanis közel olyan eredményt ért el 400 vegyesen, mint Cseh László az olimpián.

A római vizes világbajnokság július 17-én kezdődik, az úszóversenyeket július 26-tól rendezik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×