eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kemény Dénes: Kisebb esélyt látok a jó eredményre

Kiegyensúlyozatlan világbajnokságra számít Rómában a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény Dénes az InfoRádiónak adott interjúban arról is beszélt, hogy együttese még nincs csúcsformában, és ezen a héten a felkészülési meccsekkel kemény terhelést kapnak a játékosai.

A Montenegró elleni edzőmeccsekkel, majd az Unicum-kupával készül a római világbajnokságra a magyar férfi vízilabda-válogatott. Utóbbi viadalon a szerb, a német és az ausztrál együttes vesz részt, így Kemény Dénes szövetségi kapitány fárasztó meccsekre számít.

A szakvezető kiemelte: ha a Montenegró elleni edzőmeccsek választ adnak a kérdésekre, akkor már az Unicum-kupa előtt eldőlhet, ki az a 13 játékos, aki utazhat a világbajnokságra, ha nem, akkor a jövő hét elején hirdeti ki a névsort. Jelenleg 16-an készülnek a kerettel.

Kemény Dénes szerint kiegyensúlyozatlan lesz a világbajnokság, ugyanis néhány válogatott már elkezdte a londoni csapatát építeni, egy-két együttes pedig még erősen támaszkodik a pekingire, így akár nagy gólkülönbségű győzelmek is várhatóak.

A szövetségi kapitány úgy vélekedett, az erősen megújított csapattal játszó olaszok kirukkolhatnak jó eredménnyel.

"Ha mi rukkolnánk ki jó eredménnyel, azt senki sem nevezné meglepetésnek, de erre kisebb esélyt látok" - mondta Kemény Dénes, aki korábban úgy nyilatkozott, hogy a római világbajnokságon elődöntőbe jutást vár megfiatalított válogatottjától.

Az Unicum-kupán a magyar válogatott pénteken 19:30-tól az ausztrálokkal, szombaton 19:30-tól a szerbekkel, vasárnap 11:30-tól a németekkel mérkőzik a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×