eur:
394.63
usd:
371.07
bux:
66558.45
2024. április 16. kedd Csongor

Ecclestone Hitlerről: "Félreértés" történt

"Nagy félreértésnek" nevezte Bernie Ecclestone, a Formula-1 főnöke a Bild német bulvárlap hétfői számában azokat a brit sajtóban megjelent, neki tulajdonított kijelentéseket, amelyekben többek között Hitler válságkezelő intézkedéseinek hatékonyságát dicsérte.

"Struktúrákról beszéltünk az interjúban, és arról, hogy olykor jó lehet, ha valamit korlátok nélkül, szigorúan tudnak kezelni, és dönteni róla. Azután megkérdezték, ismerek-e diktátorokat" - magyarázkodott a 78 éves milliárdos.

Mint kifejtette, nem pozitív példaként hozta föl Hitlert, "hanem csak arra mutattam rá, hogy rettenetes bűntettei előtt sikeresen fellépett a munkanélküliség és a gazdasági válság ellen". Hozzátette, esze ágában sem volt "megsérteni egy közösség érzéseit". Kijelentette, "sok zsidó van legszűkebb baráti körömben". "Mindenki, aki ismer, tudja, hogy soha nem támadnék kisebbségekre" - tette hozzá.

Ecclestone többek között azt mondta a The Times című brit lap szombati számában: "eltekintve a ténytől, hogy Hitlert meggyőzték, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni vagy sem, sok embert irányíthatott, s el tudott intézni dolgokat".

A Zsidó Világkongresszus e kijelentések miatt lemondásra szólította föl a brit üzletembert, és mindenünnen rengeteg bírálatot kapott.

A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Ecclestone-t nem először kerül a kritikák kereszttüzébe. Egyszer például azt találta mondani, hogy a nőknek fehér ruhában kellene járniuk, "hiszen minden más háztartási gép is fehér".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×