eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kétszázezren a szegedi Red Bull Street Parade-on

A szervezők minden számítását felülmúlta a Red Bull Street Parade szegedi rendezvényének nézőszáma; a várt százezer helyett kétszázezer néző töltötte meg vasárnap a belvárost, a Belvárosi Hidat és a Tisza mindkét partját - mondta Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. igazgatója.

A program Bessenyei Péter légi bemutatójával indult. Ezt követően pedig egy három kilométeres pályán köröztek a pilóták. A nézősereg többek között láthatta a világbajnoki pontversenyben jelenleg harmadik német Sebastian Vettelt (Red Bull), illetve egy Toyota Camry sportkocsi volánja mögött a svájci Sebastien Buemit (Toro Rosso). Az F1-es versenyzők öt-öt kört tettek meg, csakúgy, mint versenykamion, a rali-autó vagy éppen a Nascar-show járművei.

"Remélem, hogy a vb-folyatatásában is fantasztikus győzelmeket arathatok, és fontos pontokat szerezhetek" - mondta a sajtótájékoztatón Vettel, hozzátéve, hogy az eredmények mögött nagyon kemény munka van.

"Az idény elején az volt a célunk, hogy az első tengerentúli futamokon szerezzünk néhány pontot. Ez sikerült, de természetesen nem lehet hátradőlni, folyamatosan fejleszteni kell az autót" - fogalmazott Buemi, aki három pontjával a 14. a pilóták versenyében.

Az eseményt városőrökkel és polgárőrökkel kiegészülve csaknem száz rendőr biztosította, intézkedésre nem volt szükség.

A tömegben tízen rosszul lettek, hozzájuk mentőt hívtak, egy gyermek pedig eltűnt, de a rendőrök később megtalálták - tájékozatta az MTI-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×