eur:
389.71
usd:
364.28
bux:
68119.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hajdu: "Nem adjuk meg magunkat!"

A magyar férfi kézilabda-válogatott kiharcolta a legjobb 12 közé kerülést a horvátországi világbajnokságon, mivel a csoportkör negyedik fordulójában 31-20-ra nyert Argentína ellen. Az csak csütörtök estére, az olimpiai bajnok franciák elleni meccs után dől el, hogy a magyar együttes hány pontot visz magával a középdöntőbe.

Nagy akarattal és motiváltan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott az argentinok ellen a vb-n a szövetségi kapitány értékelése szerint. Hajdu János a 31-20-ra megnyert találkozó után az InfoRádiónak azt mondta: a csapat úgy állt hozzá a meccshez, hogy csak nyerni lehet, ennek köszönhető a magabiztos győzelem.

A szakvezető a csütörtök esti összecsapásról úgy vélekedett, az olimpiai bajnok franciák az esélyesebbek, hiszen a vb-n menetelnek eddig, de ez azt is jelenti, hogy felszabadultan, az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára a magyarok. Nem adjuk meg magunkat, szeretnénk megnehezíteni a franciák dolgát, és egy pontot elcsípni tőlük - tette hozzá Hajdu János.

A magyar együttes egy, kettő, három vagy négy pontot is vihet magával a középdöntőbe, hiszen ez a franciák elleni meccsen kívül attól is függ, hogy Románia vagy Szlovákia jut-e tovább még a csoportból. Emlékezetes, hogy a románokat legyőzte a válogatott, míg a szlovákok ellen döntetlent játszott. A szlovák-román meccsen a magyar küldöttség "nagy intenzitással a románoknak fog szurkolni" - emelte ki a szövetségi kapitány.

Hajdu János beszélt arról is, hogy kiújult porckorongsérve nem jelent különösebb gondot, a munkában sem akadályozza. "Egész jó volt ülve meccset nézni, lehet, hogy rászoktatom magam" - mondta annak kapcsán, hogy az argentinok ellen Csoknyai István másodedző utasította az oldalvonal mellett állva a játékosokat.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×