eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sztárügyvéddel erősít a Chelsea-től menesztett edző

Didier Deschamps saját bevallása szerint a Chelsea menedzseri posztjára esélyes szakemberek között van. A francia edző kiemelte: nehezen utasítaná vissza a londoni egyesület hívását. Közben a menesztett tréner, Avram Grant egy sztárügyvédet fogadott fel, hogy minél magasabb végkielégítést harcoljon ki.

Újabb jelölttel bővült a Chelsea labdarúgó-csapatának menedzseri posztjára esélyes szakemberek névsora: Didier Deschamps maga ismerte el egy interjúban, hogy rajta van a klub listáján.

"Három vagy négy edző van a listán, és én is köztük vagyok. Nehéz lenne visszautasítani a Chelsea-t" - mondta egy monacói rádiónak a francia tréner, aki játékosként egy évig volt a Kékeknél.

"Vissza akarok térni a kispadra. Szükségem volt a pihenőre, de úgy érzem, most képes vagyok elérni jó dolgokat. Visszatérni nem mindig egyszerű, mert nincsenek mindig lehetőségek, de a Chelsea edzői posztja most szabad. Hízelgő, hogy az én nevem is szóba került a jelöltek között" - tette hozzá Didier Deschamps, aki edzőként BL-döntőbe vezette a Monacót (éppen a Kékek ellen), tavaly pedig az élvonalba juttatta a Juventus együttesét a bundabotrány után.

Hogy a francia világ- és Európa-bajnok mellett kik lehetnek még a jelöltek, azt nem lehet pontosan tudni.

A sajtóhírek szerint a Barcelonától távozott Frank Rijkaard, a Blackburnnél dolgozó, volt Chelsea-játékos Mark Hughes, az olasz válogatott élén világbajnoki aranyérmet szerzett Marcello Lippi, valamint a portugálok brazil szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari is az esélyesek között van. Nem lehet továbbá teljességgel kizárni az egykori sikeredző, José Mourinho visszatérését sem, noha a portugál tréner később maga jelentette ki: egyelőre nem tér vissza a Stamford Bridge-re.

A legújabb pletykák a Zenittel UEFA-kupát nyerő holland Dick Advocaatot is a Chelsea kispadjának várományosai között említik, míg az egykori manchesteri ikon, a Sunderlandet vezető Roy Keane érkezésére is van esély. A brit sajtó szerint a Getafét elhagyó Michael Laudrup vagy a horvát válogatott kapitányát, Slaven Bilic érkezése sem lenne meglepő.

Két tréner maga húzta ki a nevét a jelöltek közül: Guus Hiddink ügynöke révén jelezte, 2010-ig az orosz válogatott szövetségi kapitánya kíván maradni, míg Roberto Mancini nem szívesen hagyná el az Intert, noha ezelőtt két hónappal még távozásáról beszélt.

A Chelsea vezetősége (Peter Kenyon ügyvezető, Bruce Buck elnök és Eugene Tenenbaum igazgatósági tag, Roman Abramovics bizalmasa) hétfőn tanácskozott, de egyelőre sem a megfelelő edzőben, sem a megtalálás módjában nem egyeztek meg. A hírek szerint a Kékek vezetői kivárnak, és elhúzzák a döntést, ugyanis több jelölt a nyári Európa-bajnokságon érdekelt.

A stáb tagjai nem értettek egyet abban, hogy milyen típusú edzőt ültessenek le a kispadra: Tenenbaum erős kezű trénert szeretne, míg Kenyon egy olyat, akit elfogad a közönség már a kinevezésekor, így jött a képbe Mark Hughes.

A szombaton menesztett edző, Avram Grant várhatóan nem marad sokáig munka nélkül, ugyanis a Manchester City együtteséhez kerülhet.

Az izraeli szakember egyébként azt az ügyvédet, Anthony Juliust fogadta fel, aki Diana hercegnő válását is intézte, hogy minél kedvezőbb végkielégítést harcoljon ki. A Chelsea egyes hírek szerint kétmillió, más értesülések szerint 5,2 millió fontos fájdalomdíjat kínált Avram Grantnak, de a tréner ezt kevesellte, főleg azok után, hogy José Mourinho 12 millió fontot kapott.

Az izraeli edző éves fizetése 980 ezer fontról 2,4 millióra emelkedett, amikor tavaly decemberben négyéves kontraktust írt alá a Chelsea-nél - végül ebből csak fél évet töltött ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×