eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Három éven belül visszavonul a manchesteri sikeredző

Sir Alex Ferguson, az angol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Manchester United labdarúgócsapatának szakvezetője pályaedzőjét, a portugál Carlos Quierozt látná szívesen utódjaként.

A skót tréner kollégáját dicsérve érzékeltette, hogy megfelelő választás lenne a posztra a portugál edző.

"Tisztelik őt. Hogy mi lesz majdani távozásom után, nem rám tartozik, az azonban biztos, hogy Carlos még jó ideig itt marad. Amíg én itt vagyok, addig legalábbis biztosan" - fogalmazott Ferguson.

A skót edző szerint Quieroznak komoly szerepe volt abban, hogy maradásra bírta Cristiano Ronaldót azt követően, hogy a 2006-os világbajnokságon összekülönbözött Wayne Rooneyval, ráadásul sokat segít a jelenlegi helyzetben is, amikor a Real Madrid megpróbálja megszerezni a portugál támadóklasszist, emellett neki köszönhető a Manchester United jó fizikai felkészítése.

Ferguson beszélt arról is, még nem tudja, mikor vonul vissza, de várhatóan három éven belül eljön ez a pillanat.

"Még legfeljebb három évig maradok. Úgy gondolom, a feleségem is megérdemli, hogy most már több időt töltsek vele, ahogy öregszem, egyre jobban furdal a lelkiismeret emiatt. Cathy volt az, aki legutóbb, 2002-ben lebeszélt visszavonulási terveimről, most azonban már biztosan nem tenné ugyanezt" - tette hozzá.

A Manchester United menedzsere edzői pályafutása 32. trófeáját nyerte meg szerdán Moszkvában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×