eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Koeman győzelemmel mutatkozott be

Győzelemmel mutatkozott be Erwin Koeman a magyar labdarúgó-válogatott élén. A holland szakember vezetésével a magyar együttes 3-2-re nyert az Európa-bajnoki címvédő Görögország ellen a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogattot egy éven belül - barátságos mérkőzésen - legyőzte az aktuális világ- (Olaszország, 3-1) és most Európa-bajnokot is. A magyarok 1987. október 14. után nyertek ismét Görögország ellen. Huszonegy évvel ezelőtt Eb-selejtezőn győztek, Budapesten 3-0-ra.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos találkozó előtt Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai alelnöke 50. válogatottsága alkalmából köszöntötte Gera Zoltánt és Dárdai Pált.

Bátran kezdett a magyar válogatott, amely már a görög tizenhatosnál letámadta ellenfelét és ezzel többször sikerült megzavarni a vendégvédőket.

A magyarok gyors, rövid passzokkal építették támadásaikat, általában el is jutottak a kapu közelébe, de az utolsó átadás általában nem volt pontos, ezért kevés helyzet alakult ki.

A görögök kényelmesen futballoztak, amikor ritmust váltottak, akkor pillanatok alatt a magyar védelem mögé kerültek, ezt azonban csak elvétve tették meg.

Az első félidő végén Katszuranisz ívelt a tizenhatoson belülre, Gekkasz nem találta el a labdát, Vanczák röviden szabadított fel, és Amanatidisz a hálóba passzolt.

A szünet után az első hazai támadásnál Gera Zoltán passzolt középre, Dzsudzsák Balázs maga elé tette a labdát, majd 20 méterről a jobb sarokba lőtt.

Az 59. percben Huszti Szabolcs ívelt be szabadrúgást a görög tizenhatoson belülre, a berobbanó Juhász Roland 10 méterről a jobb sarokba fejelte a labdát.

És itt még nem volt vége! Négy perccel később Huszti ívelt át szabadrúgást a jobb szélről a hosszú oldalra, Juhász visszafejelte a labdát középre, Szélesi Zoltán bólintott kapura, ezt még hárította a kapus, de Vadócz Krisztián közelről a hálóba továbbított.

A felszabadultan játszó házigazdák ezután is több tetszetős támadást vezettek a kedvüket vesztő görögök ellen, és akár növelhették volna az előnyt, ehelyett viszont a görögök szépítettek. A hosszabbításban egy szabadrúgás után a visszafejelt labdát a csereként beállt, és üresen érkező Liberopulosz bólintotta közelről a hálóba, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×