eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

A Real Madrid megalázó vereséget mért a Barcelonára

A Real Madrid megalázó vereséget mért az összeomlott Barcelonára a spanyol Primera División tavaszi El Clásicóján. A Madrid már bajnokként lépett pályára a találkozón, amelyen eldőlt, a Barcelona biztosan nem lesz már második sem. A katalánok így a selejtezőből próbálnak majd bejutni a Bajnokok Ligája 2008-as főtáblájára.

Madridban is a legszebb öröm a káröröm. A Real hívei napok óta arra vártak, hogy a Barcelona játékosai, a hagyományoknak megfelelően, sorfalat (spanyolul pasillót, szó szerint folyosót) álljanak a bajnokcsapat tagjainak.

A legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap, a Marca már szerda este hirdette, a mérkőzés másnapján a pasillo képét poszterként adja ajándékba olvasóinak. A lap internetes kiadása egyébként beszámolt arról is, hogy a Chelsea elképesztő összeget, 70 millió eurót ajánlott Sergio Ramosért, a Madrid válogatott védőjéért.

A 90 perc alatt aztán kiderült, maga a futball is lehet hasonlóan kedves, mint a káröröm. A Real Madrid kiütötte a hitehagyott, elemeire esett, s alighanem egy korszakot végleg lezáró Barcelonát. Frank Rijkaard magába roskadtan ült a kispadon, sokszor percekig nem is a pályát, hanem maga előtt a földet nézte. Rajta és játékosain is az látszott, szeretnének minél hamarabb túllenni ezen az estén.

A Madrid ellenben örömfutballt mutattak be. Az első gólt Raúl szerezte, a 12. percben. A tizenhatos vonalánál elé került labdát habozás nélkül, mérnöki pontosságú lövéssel lőtte a jobb alsó sarokba. Ez volt a csapatkapitány 18. bajnoki gólja az idényben!

Néhány perccel később már 2-0-ra vezetett a Madrid: Guti szabadrúgása után Arjen Robben - akárcsak a hétvégén, az Osasuna ellen, fejjel talált a kapuba. A következő percekben is a madridiak maradtak támadásban, Victor Valdés többször is bravúrral védett.

A második félidőre sem változott a játék képe. A Barcelona alig jutott el Iker Casillas kapujáig, Bernd Schuster pedig, sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén "cserekirállyá" avanzsált. A 62. percben az alig egy perce pályára lépett "Pipita" Higuaín - Diarra szólója után! - magabiztosan emelte a labdát a leülő Valdés hálójába.

A 77. percben teljes lett a kiütés: a "második számú" csere, Robinho lövésébe Puyol kézzel ért bele a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amit a február 24. után először pályára lépő, mindössze két perce a pályán lévő Ruud van Nistelrooy magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt.

A Madrid végigünnepelte az utolsó perceket, amelyekben Lionel Messi megmutatta, hogy jobb futballista, mint amilyen formában a csapata van. Szinte egyedül alakított ki két helyzetet is, majd remek labdát tálalt Thierry Henry elé, aki beállította a végeredményt.

A végén még a játékvezetőt megsértő Xavi piros lapot kapott - de ez legfeljebb annyit jelentett, hogy a középpályásnak nem kell végigszenvednie a Barcelonában az utolsó két fordulóból legalább az egyik 90 percet.

Primera División, 36. forduló
Real Madrid-Barcelona 4-1
Recreativo-Villarreal 0-2
Getafe-Almería 4-2
Deportivo-Levante 1-0
Valencia-Zaragoza 1-0
Mallorca-Osasuna 2-1
Murcia-Athletic Bilbao 1-2
Racing-Sevilla 0-3
Betis-Valladolid 1-1
Az Espanyol-Atlético Madrid mérkőzést csütörtökön játsszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Pénteken arról érkeztek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Mindeközben az éjszaka folyamán az oroszok több ukrán drónt és rakétát is leszedtek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Pavljuk tábornok szerint az Oroszország elleni háború a következő két hónapban döntő fordulatot vehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×