eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ötgólos előnyt szerzett a Veszprém a KEK-döntőben - képgalériával

A Veszprém az első meccsen hazai közönség előtt 37-32-re nyert a német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda KEK fináléjában.

A Veszprém 1992-ben nyert már Kupagyőztesek Európa Kupáját, azonban 1993-as és 1997-es KEK-, illetve a 2002-es Bajnokok Ligája-döntőt elbukta. A nyolc vb-finalistával, valamint az ex-veszprémi Buday Dániellel kiálló németek még semmilyen trófeát nem gyűjtöttek be.

Két vendéggóllal indult a csata, amely iramában fantasztikus volt. A védelmeket gyorsan átjátszották, és potyogtak a találatok. A rohanásban a 7. perc hozott egyenlítést (5-5), de fordítani nem sikerült.

Az "Oroszlánok" fokozták a sebességet, de elhúzni ők sem tudtak. A tempó sok cserét követelt, ebből a hazaiak jöttek ki jobban, mert Peric a kispadról jövők kísérleteit megfogta. A 12. percben vezetett először a magyar együttes (10-9), de a rivális magyarja sem maradt adós.

Váltott vezetéssel folytatódott az ütközet, miközben 17-17-nél Mocsai Lajos időt kért, és kapust cserélt: Peric helyett Tatai állt be, aki még büntetőt is fogott. Perez magára talált, gyorsan triplázott, a németek is megpróbálták rendezni soraikat, de még kettős emberelőnyben sem tudtak fordítani.

A szünetben eldőlt, hogy a sérüléssel bajlódó Eklemovic nem tudja folytatni a játékot.

A második félidőben Gensheimer, Perez és Vujin is folytatta a gólgyártást, létszámfölényben pedig 25-22 lett az állás. Változatlanul "őrült" volt az iram, alig akadt kivédekezett támadás. A veszprémi lendület tovább tartott, és fokozatosan nőtt a különbség. A visszaálló Peric két ziccert fogott, a 43. percben, 30-24-nél a Löwen időt kért, és valamelyest felzárkózott.


Az első meccs után a veszprémiek örülhettek (képgaléria)

Sikerült javítani a védekezésen, ezért a vendégeknek egyre több energiára volt szükségük a gólszerzéshez. Felváltva estek a találatok, és az utolsó öt perc 35-32-nél kezdődött.

A hajrát Vujin ejtett büntetője vezette be, majd a veszprémi játékos labdát lopott. Mocsai még egy utolsó roham miatt időt kért.

Iváncsik Gergő is betalált még, és így alakult ki az ötgólos, megnyugvásra kevés okot adó előny.

A visszavágót jövő szombaton, 16 órakor rendezik a 13 200 néző befogadására alkalmas mannheimi SAP-Arénában.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×