eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Scholes bombája Moszkvába repítette a Manchester Unitedet

A Manchester United 1-0-ra nyert a Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Mivel a párharc spanyolországi meccse gólnélküli döntetlennel ért véget, így az angol együttes jutott a moszkvai döntőbe.

1999 után ismét Bajnokok Ligája-döntőt játszhat a Manchester United. Sir Alex Ferguson csapata, ha nem is sziporkázó, de meggyőző játékkal nyerte meg 1-0-ra a Barcelona elleni elődöntő második mérkőzését. Frank Rijkaard edző csapata első vereségét szenvedte el a sorozatban, ezzel ki is esett.

Nem épült fel sem Nemanja Vidics, sem Wayne Rooney a mérkőzésre - így aztán a United tartalékosan állt fel a mérkőzésre. A másik oldalon is akadtak hiányzók: Ronaldinho és Marquez. Henry csak a kispadra ült.

Lionel Messi vezérletével bátran kezdett a Barcelona, ráadásul szinte kísértetiesen hasonlóan kezdődött a mérkőzés, mint hat napja, a Nou Campban. A hazai csapat egyik játékosa szabálytalankodott a büntetőterületen belül. Paul Scholes a földbe döngölte Messit - Fandel, a német játékvezető szerint a vonalon kívül. Nem biztos, hogy igaza volt...

A katalánok azért (is) bánhatják az elszalasztott esélyt, mert ennél nagyobb helyzetük az egész mérkőzésen nem akadt. Az első félidőben még viszonylag nyíltan játszottak, de Paul Scholes pazar távoli lövéssel szerzett góljától nagyon megnyugodott a United.

Kétségtelen, Gianluca Zambrotta óriásit hibázott azzal, hogy elpasszolta a labdát a saját térfelén, de az érdem Manchester vörösesszőke "hercegévé". A Man United legvisszafogottabb tagja, a tipikus antisztár "ellopta a főcímeket" kedd este. A 101. BL-mérkőzésén játszó középpályás nyolc hónap után szerzett gólt.

Cristiano Ronaldónak ugyan nem ez volt élete mérkőzése, de ezúttal a többiek levették a terhet a válláról. A dél-koreai Pak Dzsi Szung, például, az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta manchesteri mezben. De remekül futballozott Nani is.

A portugál akár két gólt is szerezhetett volna, csak alig tévesztette el a célt. A második félidőben még óvatosabban futballoztak a Vörös Ördögök. A vendégek közül, hiába állt be Henry, csak Messi megmozdulásai ígértek gólt. Ám ő sem talált a kapuba: a Barcelona sorozatban negyedik mérkőzésén nem tudott gólt szerezni. Ha csak egyet is szerzett volna, készülhetne a május 21-i, moszkvai fináléra.

Így ellenben, alighanem vége a szezonjának. Maradt még halovány tétje az utolsó bajnoki fordulóknak (nagyságrendileg annyi, hogy egyenes ágon kerül-e be a csapat a Bajnokok Ligájába, vagy selejtezőre kényszerül), de biztos, hogy sorozatban második évben is trófea nélkül zárta a csapat az idényt. Ez pedig alkalmasint változásokat, mi több, nagy változásokat szül majd a Nou Campban.

Ezzel szemben Manchester vörös fele ünnepel. 1999 óta először jutott be a United a BL-döntőbe. A gólt Paul Scholes lőtte, aki kilenc éve, eltiltása miatt, nem játszhatott Barcelonában a Bayern elleni döntőben. Sir Alex már itt, a meccs után megígérte neki: ezúttal ott lesz a csapatban.

Manchester United-Barcelona 1-0
(Továbbjutott a Man United 1-0-s összesítéssel.)
A másik ágon a Chelsea-Liverpool visszavágót holnap játsszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×