eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

Japánt is legyőzte a Cortina-csapat

Harmadik mérkőzését is megnyerte a magyar jégkorong válogatott a szapporói divízió I-es világbajnokságon. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese 4-2-re győzött a házigazda japán csapat ellen, ezzel nagy lépést tett az A csoportba való feljutás felé.

A mérkőzésen már játszhatott Vas János, aki a meccs délelőttjén, késve érkezett meg az Egyesült Államokból. Az NHL tartalékbajnokságában, az AHL-ben érdekelt Iowa csatára nem edzett együtt a többiekkel, ezért az első harmadban Pat Cortina szövetségi kapitány csak kereste a helyét a támadósorokban a jelenlegi legjobb magyar hokisnak.

Kimaradt magyar emberelőnnyel kezdődött a meccs, a hazaiak pedig csak a 6. percben lőttek először kapura. A japánok főleg létszámfölényben veszélyeztettek, Szupernek kétszer is bravúrral kellett közbeavatkoznia és szerencséje is volt. Ugyanakkor a lengyel bíró a 14. percben érvénytelenítette Szuzuki gólját a kapus zavarása miatt. A nyitó felvonásban Harunát 15-ször tesztelték a magyarok, és Vas Márton emberhátrányban majdnem betalált.

A második harmad elején több magyart is kiállítottak, de akik játszottak, hősiesen védekeztek, Szuper pedig olykor még bot nélkül is szenzációsan védett. A 27. percben aztán megtört a jég, az azonos létszámban fölényben játszó magyarok egyik legjobbja, Ladányi kapásból volt eredményes, majd 1:01 perc múlva Palkovics villant. Később kettős, majd szimpla emberhátrányba került ismét a vendéggárda, de egy felszabadító kísérletre Ocskay rárobbant, egy pimasz csellel elfektette Harunát, és az üres kapuba csúsztatott. Hatalmas rohamokba kezdtek a japánok, és még a szünet előtt szépítettek Szato révén.

Két kivédekezett emberhátrány után megint gólt lőttek a hazaiak, Keller passzát Nisivaki tette be Szuper kapujába. Óriási volt az iram, sok a helyzet, Palkovics a kapuvasat találta el. Az 59. percben Domeki gólt ütött, de olyan gyorsan pattant ki a korong a kapuból, hogy a bírók nem vették észre, és hHosszas vita után nem adták meg a találatot.

Az utolsó másfél percre lehozta kapusát a japán csapat, azonban ez a taktika megbosszulta magát, mert Palkovics megint gólt ütött.

A magyar válogatott pénteken délelőtt Horvátországgal mérkőzik, majd szombaton az eddig szintén hibátlan mérleggel álló és jobb gólkülönbségének köszönhetően a csoportot vezető ukránok következnek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
2024. október 8. 14:06
×
×
×
×