INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Wengernek angol játékosokat kell keresnie?

InfoRádió / MTI
Korlátozná a klubcsapatokban szereplő külföldi labdarúgók számát a nemzetközi szövetség. Ezt Joseph Blatter, a FIFA elnöke jelentette be.

"A 6 plusz 5-ös rendszert támogatjuk. Azt szeretnénk, hogy minimum hat hazai játékos legyen a pályán egyszerre. Az ügyben tárgyalásokat kezdeményezünk az Európai Unió illetékes bizottságával, mert nem akarunk véteni a szabad munkaerő vándorlással összefüggő törvények ellen" - jegyezte meg Blatter.

Angliában ez a korlátozás több klubnál jelentős problémát okozna. A listavezető Arsenalban általában nincs is hazai játékos a pályán, és a szűkebb keretben is egyedül Theo Walcott angol. Arsene Wengernek, a londoniak menedzserének gyakorlatilag új csapatot kellene kialakítania, de fejtörést okozna a rendszer bevezetése a többi élklub vezetőinek is.

A nemzetközi szövetség első embere reagált Jacques Rogge-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének szavaira is, aki sztárokat szeretne látni az ötkarikás játékokon. A FIFA jelenlegi szabályzata szerint a férfi tornán minden válogatott csak három 23 éven felüli játékost szerepeltethet.

"Az olimpiai szellem megkívánja, hogy bárki, aki szeretne, játszhasson. A végrehajtó bizottságban megvitatjuk az ügyet, és egyeztetünk a NOB-bal is" - tette hozzá Blatter.

A címlapról ajánljuk