eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

Az MLSZ kizárta a Sopront a NB I-ből

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első fokon kizárta az FC Sopront az első osztályú bajnokságból. A döntés nem jogerős, a soproniak az írásos határozat kézhezvétele után 15 napon belül nyújthatnak be fellebbezést.

A testület azzal indokolta döntését, hogy a soproniak nem rendelkeznek élvonalbeli licenccel, amely nélkül a versenyszabályzat értelmében nem szerepelhetnek a Soproni Ligában.

Ezenkívül a nyugat-magyarországiaknak másfélmilliós büntetést is kell fizetniük, ha három napon belül nem rendezik tartozásukat korábbi játékosukkal, Sira Istvánnal szemben. Erről tavaly november 5-én már megállapodtak a futballistával, a fizetési határidő december 24. volt.

A magyar szövetség elsőfokú licencadó testülete január 4-én döntött a licencmegvonásról arra hivatkozva, hogy a klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben is tartozása van. A soproniak nem fellebbeztek a határozat ellen, így az január 28-án jogerőre emelkedett.

Amint jogerőre emelkedik a kizárás, a Sopron automatikusan a tabella utolsó, 16. helyére kerül nulla ponttal. Mivel azonban a csapat lejátszotta mérkőzéseinek felét a Soproni Ligában, így a többi együttes megtarthatja az ellene szerzett pontokat. A tavaszi szezonban a Sopron aktuális ellenfele mindig szabadnapos lesz, és a mérkőzés három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel kapja meg.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×