eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Patót ünnepli és Patóért aggódik a Milan

Minden elitbajnokságnak megvolt a maga nagy győztese a hétvégén. Angliában az élre visszakerülő Arsenal, Spanyolországban a Real Madrid vereségét kihasználva közelítő Barcelona, Németországban a HSV és a Werder botlásából profitáló Bayern, Olaszországban pedig a vezetését újra fölényessé, már-már behozhazatlanná tevő Inter. Nyerni rossz játékkal is lehet: így tett az Inter és a Barcelona is. A hétvége futball-összefoglalója.

A Times osztályozókönyve alapján Emmanuel Adebayor, az Arsenal togói csatára játszott a legkiválóbban a három nagy klub játékosai közül az angol bajnokságban. "Ade" két gólt szerzett, s előkészítette Eduardo találatát.

A találkozó után Arsène Wenger is ünnepelte a 2006 januárjában mindössze ötmillió fontért megvett, s most legalább négyszer annyit érő csatárt: "A legnagyobb elismerés a számára, hogy már senki sem emlegeti Thierry Henryt. Világklasszis játékos. Erős, s a legnehezebb helyzetekben is élvezi a játékot. Képes megnyerni a csatát a legkeményebb középhátvédek ellen."

Az Ágyúsok a játéknap első találkozóján megtörték a Manchester City hazai bajnoki veretlenségét, s a táblázat élére ugrottak.

A Manchester United még az egy pontért is megszenvedett a Tottenham ellen, a White Hart Lane-en. A két csapat egy héttel korábbi FA-kupa-mérkőzéséhez hasonlóan alakult a találkozó az első félidőben: Juande Ramos együttese vezetést szerzett.

Dimitar Berbatov találata után - ellentétben a kupameccsel - a United nem tudott fordítani. A Spurs kifejezetten jól játszott, védői közül a héten igazolt Hutton, valamint a kupatalálkozó negatív hőse, Dawson is kifejezetten jól játszott.

Ám amikor már úgy festett, hogy a West Ham után újabb londoni csapat győzi le a Man Unitedet, a 93. percben - amikor Van der Sar is előrerohant a kapujából - a csereként beállt Nani szöglete után Carlos Tévez kiegyenlített.

Megtört a Chelsea jó sorozata a Portsmouth ellen. A Kékek korábbi összes Premier League-es mérkőzésüket megnyerték a Pompey ellen. Nicolas Anelka góljával ezúttal is megszerezte a vezetést a rendkívül tartalékos londoni csapat, de a hajrában a Portsmouh színeiben első mérkőzését játszó (a héten a Tottenhamtől igazolt) Jermain Defoe kiegyenlített.

A Liverpool ezúttal simán nyert, Crouch, Torres, s az utolsó percben egy büntetőt értékesítő Gerrard góljával. A Poolnak december 26. óta ez volt az első bajnoki győzelme!

Premier League, 25. forduló
Wigan-West Ham United 1-0
Tottenham-Manchester United 1-1
Reading-Bolton 0-2
Portsmouth-Chelsea 1-1
Manchester City-Arsenal 1-3
Liverpool-Sunderland 3-0
Blackburn-Everton 0-0
Birmingham-Derby 1-1
Newcastle-Middlesbrough 1-1
Fulham-Aston Villa 2-1
Az élcsoport: 1. Arsenal 60, 2. Manchester United 58, 3. Chelsea 54, 4. Everton 44, 5. Liverpool 43 (24)
Olaszországban a Milan megnyerte a firenzei rangadót, s továbbra is versenyben van a negyedik helyért. A brazil Pato a 66. percben állt be Clarence Seedorf helyére - a két csapat legutóbbi firenzei mérkőzésén két gólt is szerző Alberto Gilardino kezdett helyette -, majd nem sokkal később, Kaka labdájából megszerezte a találkozó egyetlen gólját.

A 85. percben Pato megsérült, hordágyon vitték le, a korábban már három cseréjét kihasználó piros-feketék így emberhátrányban játszották végig az utolsó perceket. Egyelőre nem tudni, a 18 éves, tavasszal már négy gólt szerzett brazil játékos milyen hosszú kihagyásra kényszerül.

Az AS Roma nagy meglepetésre súlyos vereséget szenvedett a Siena otthonában. Korábban a mostani ellenfél a Franchi stadionban még sohasem győzte le a mostani bajnokságban idegenben még veretlen fővárosi gárdát.

A Sienától mindössze 30 kilométernyire született Luciano Spalletti számára a "hazatérés" nagy csalódást hozott: az ezúttal minden csatár- és középpályás sztárját felvonultató AS Roma az idény legrosszabb teljesítményével csúfos vereséget szenvedett.

Nem lehet a teljesítményére sokkal büszkébb a Juventus sem, amely az utolsó helyen álló Cagliarit nem tudta legyőzni saját pályáján. A két gól 60 másodpercen belül esett a második félidő derekán: a szárdok Bianco által lőtt vezető gólját Pavel Nedved egyenlítette ki. A Juvéból hiányzott Buffon, bemutatkozott ellenben a Liverpooltól vett mali válogatott, Momo Sissoko.

A Milan mellett az Inter a forduló nagy nyertese, amely, kihasználva közvetlen üldözői botlását, növelte az előnyét. Korántsem eredményeihez méltó teljesítménnyel. A találkozó egyetlen gólját, erősen vitatható ítélettel megítélt büntetőből, Zlatan Ibrahimovic szerezte. (A televíziós visszajátszás szerint a labda nem a vendégvédő kezét, hanem az arcát találta el.)

Érdekes kettősség: a játékvezetők az utóbbi hetekben sorozatban "szórják ki" piros lappal az Inter játékosait (ezúttal Vieirát), ugyanakkor hasonlóan könnyű szívvel ítélnek a bajnokcsapat javára büntetőket.

Most - legyünk igazságosak és tárgyszerűek - a találkozó hajrájában az Empoli is lőhetett büntetőt, Saudati tizenegyesét azonban Julio César kivédte!

Serie A, 21. forduló
Palermo-Livorno 1-0
Napoli-Udinese 3-1
Inter-Empoli 1-0
Siena-AS Roma 3-0
Juventus-Cagliari 1-1
Lazio-Sampdoria 2-1
Parma-Atalanta 2-3
Genoa-Catania 2-1
Reggina-Torino 1-3
Fiorentina-AC Milan 0-1
Az élcsoport: 1. Inter 53, 2. AS Roma 45, 3. Juventus 41, 4. Fiorentina 37, 5. Milan 33 (20)
Megszakadt a Real Madrid nyolc bajnoki mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, miután kikapott a sorozatban negyedik bajnoki győzelmét arató Almería otthonában. Az újonc 2008 elején még a 16. helyen állva a kiesés elkerülése ellen hadakozott, immár az UEFA-kupa-indulásban is reménykedhet.

A találkozó előtt a hazaiak fellocsolták a pálya talaját, s ezzel elrontották a gyepet. Ez egyáltalán nem ízlett a Madrid sztárjainak, akik végigtocsogták a 90 percet. Mindazonáltal rosszul is játszottak - Schuster szerint azonban ez a vereség jól jöhet a csapatának, amely semmiképpen sem hiheti, hogy máris véget ért a bajnokság.

A Barcelona hat pontra megközelítette a királyi klubot, miután kínkeservesen bár, de Xavi a 88. percben elért góljával legyűrte az Osasunát. A hajrára Messi helyére beállt Ronaldinho, előtte a legveszélyesebb csatárt, Henryt már lecserélte Rijkaard - valószínűleg sérülés miatt.

Megszerezte első idegenbeli győzelmét a Valencia. Ronald Koeman csapata Juan Mata és David Villa góljával nyert a Valladolid otthonában. Az Espanyol Jonathan első félidei góljával nyert a Getafe otthonában.

Primera División, 22. forduló
Almería-Real Madrid 2-0
Betis-Deportivo 0-1
Villarreal-Mallorca 1-1
Atlético Madrid-Murcia 1-1
Levante-Racing 1-1
Recreativo-Sevilla 1-2
Valladolid-Valencia 0-2
Zaragoza-Athletic Bilbao 1-0
Barcelona-Osasuna 1-0
Getafe-Espanyol 0-1
Az élcsoport: 1. Real Madrid 53, 2. Barcelona 47, 3. Espanyol 39, 4. Villarreal 39, 5. Atlético Madrid 38.

4

Három magyar is pályára lépett a Bundesliga tavaszi idényének nyitányán. Huszti Szabolcs tizenegyesből gólt szerzett a Hannover csapatának Hamburgban, érdemeit szemernyit sem csökkenti, hogy a HSV a második játékrészben, a horvát Olic révén, kiegyenlített.

Hajnal Tamás végigjátszotta a mérkőzést a Karlsruhe színeiben, az újonc, az 57. perctől emberelőnyben játszva, Eichner és Kennedy a második félidőben szerzett egy-egy góljával legyűrte a kupagyőztes Nürnberget.

Dárdai Pál is 90 percet töltött a pályán, a Hertha otthon kikapott az Eintracht Frankfurttól. Az Eintracht mindhárom gólját a 20 éves cseh martin Fenin szerezte, akinek ez volt az első mérkőzése a Bundesliga 1-ben. A 39 pontos Bayern München továbbra is vezeti a német bajnokságot, miután péntek este, Ribéry és Toni góljával, 2-1-re győzött a Hansa Rostock otthonában.

A Bayern egyébként sokat nyert e fordulóban: nem csak a HSV, de vasárnap a Werder sem tudott nyerni. A brémaiak hazai veresége óriási meglepetés. A Schalke ellenben jól játszott: kiütötte a bajnoki címvédő, ősz eleji formáját idéző Stuttgartot.

Bundesliga, 18. forduló:
Hamburger SV-Hannover 96 1-1
FC Energie Cottbus-Bayer Leverkusen 2-3
Karslruhe-1. FC Nürnberg 2-0
MSV Duisburg-Borussia Dortmund 3-3
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 0-3
Arminia Bielefeld-VfL Wolfsburg 0-1
Hansa Rostock-Bayern München 1-2
Schalke 04-VfB Stuttgart 4-1
Werder Bremen-VfL Bochum 1-2
Az élcsoport: 1. Bayern 39, 2. Werder 36, 3. Leverkusen 33, 4. HSV 33, 5. Schalke 32.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×