eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egerszegi Krisztina már csak nyaranként, a Balatonban úszik

Elégedett az utódok, vagyis a magyar úszók szereplésével Egerszegi Krisztina. A Prima Primissima-díjjal kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: már csak nyaranként úszik a Balatonban, mert még nem hiányzik neki annyira korábbi sportága, hogy egy uszodába is lemenjen. Hozzátette: gyermekei is tanulnak úszni, de nem azért, hogy úszók legyenek.

Hetek óta Önt ünnepli az ország, amióta megkapta a Prima Primissima-díjat. Mit jelent ez az elismerés?

Nagy megtiszteltetés volt a díj, és már az is, hogy beválasztottak a jelöltek közé. Fantasztikus érzés volt hallani azt a tapsot, amit a díjátadón kaptam az emberektől. Az nem igaz, hogy hetek óta engem ünnepelnek, de ebben a hónapban kicsit túlvállaltam magam. A Prima Primissima-díjátadó után részt vettem az úszószövetség centenáriumi évfordulójára rendezett ünnepségen, majd a debreceni rövidpályás Eb-n. Az Év sportolója-választáson való megjelenésem volt az utolsó.

Mennyire volt elégedett a rövidpályás úszó Eb-n az utódok szereplésével?


Jól szerepeltek, sikeresek voltak a magyarok. Attól voltam elkeseredve, hogy egy országos csúcsot úszó, de ötödikként célba érkező magyar versenyzőt nem éltetett annyira a közönség, mint egy érmet szerzőt.

Hogyan telnek majd az ünnepek?

A család körében. Tizenketten üljük körül az asztalt, hiszen a nővérem gyermekeivel és a szüleimmel együtt ünnepelünk.

A gyermekei hogyan állnak a sporthoz?

Tanulnak úszni, de nem azért, hogy úszók legyenek. Ha azok szeretnének lenni, akkor természetesen támogatjuk benne őket. Minden gyereknek fontos, hogy először megtanuljon úszni, és ezután kezdhet más sporttal foglalkozni.

Több mint tíz éve, a visszavonulása óta nem szállt vízbe. Tervezi, hogy újra lemegy úszni?

1996-ban megfogadtam, akkor megyek legközelebb úszni, ha annyira fog hiányozni, hogy rávegyem magam. Vízben voltam azóta, de csak nyaranként a Balatonban. Igaz, ott sem úszom, legfeljebb a mellúszás kitett fejjel, ami megy.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×