eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A 17 éves világbajnok az ünnepek alatt a vizsgáira is készül

Az idén világbajnoki címet szerzett férfi kardválogatott vehette át az Év legjobb csapatának járó díjat a Sportcsillagok Gálaestjén. A csapat egyik tagja, a 17 éves Szilágyi Áron az InfoRádiónak elmondta: büszke a díjra, hiszen végre saját sportágán kívül is elismerték teljesítményét. A Vasas versenyzője szerint nehéz lesz a válogatottban maradni az olimpiai évében.

Mennyire büszke erre a díjra?

Rettentően, hiszen ez az első olyan elismerés, amit nemcsak a víváson belül, hanem a hazai sportelitben értünk el.

Mennyire érzi azt, hogy rövid idő alatt felkapott sportolóvá vált?

Érzékelem, hiszen több díjátadóra és gálára is hivatalos vagyok. Az ünnepeket azért próbálom meghitt családi légkörben tartani, és elszakadni a vívástól és ennek a külsőségeitől is.

Hogyan telnek majd ezek a napok?

Először családi körben töltjük a karácsonyt, majd a rokonokat látogatjuk meg. Aztán jöhet a tanulás, hiszen fel kell készülnöm a gimnáziumi féléves vizsgákra.

Az országos bajnokságon csapatban aranyérmesek lettek a Vasassal. Mennyire volt elégedett a teljesítményével?

A csapattal elégedett vagyok, hiszen Nemcsik Zsolt a sérülése ellenére is aranyhoz segített minket. Én lettem a befejező ember, nekem kellett megoldanom a végén a feladatot, de nem volt gond, hiszen nagy előnyt szereztünk a döntőben. Egyéniben hetedik lettem, ennél többet vártam magamtól.

Nehéz lesz a válogatottban maradni az olimpia évében is?

Januártól kezdődnek a kvalifikációs versenyek, és egyre több a jelentkező a válogatott keretbe. Nehéz lesz a csapatban maradni, de úgy vélem, egy fair verseny keretében dől el, hogy ki utazhat a pekingi olimpiára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×