eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Renault megúszta a büntetést

Bár bűnösnek találta, nem bünteti meg a kémügyben a Renault Forma-1-es csapatot a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Ezt a szervezet szóvivője jelentette be.

A francia istálló korábban elismerte, hogy hozzájutott néhány titkos információhoz a rivális McLaren-Mercedes fejlesztési terveiből, de jelezte ezeket nem használta fel.

A csapat mérnöke, Phil Mackereth korábban a McLarennél dolgozott, és a Renault tudta nélkül 2006 szeptemberében titkos adatokat tulajdonított el korábbi munkaadójától, melyeket feltöltött a francia gyártó számítógépeinkre.

Amikor a Renault vezetése erről értesült, azonnali hatállyal megszüntette Mackererth munkaviszonyát, a fejlesztési adatokat törölte a számítógépeiről és a történtekről értesítette az FIA-t, illetve a McLarent.

A Reanult azóta is folyamatosan egyeztetett a McLarennel illetve az FIA-val az ügyben, a bizalmas adatokból pedig semmit sem használt fel. Ennek igazolására az istálló független szakértőkkel folyamatosan vizsgáltatta az autókat és a számítógépes rendszert.

A rivális McLaren-Mercedes ebben az évben, mint vétkes szerepelt már kémügyben: a gárda szeptemberben elvesztette az összes, addig szerzett pontját az idei konstruktőri versenyben, valamint 100 millió dolláros büntetést kapott, mert Nigel Stepney, a Ferrari fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke 780 oldalas dokumentumot adott át Mike Coughlannek, a McLaren-Mercedes azóta már felfüggesztett főtervezőjének, a wokingi csapat pedig felhasználta az információkat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×