eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mourinho megfontolná, ha felkérnék angol kapitánynak

José Mourinho megfontolná, ha hivatalosan felkérnék angol szövetségi kapitánynak, de ő magától nem ajánlkozna - közölte a portugál tréner tanácsadója. Ám eddig nem vették fel a kapcsolatot a szakvezetővel az angol szövetség vezetői.

"José Mourinho megfontolná, ha az angol labdarúgó-szövetség (FA) részéről felkérnék szövetségi kapitánynak" - mondta a portugál tréner tanácsadója.

Eladio Parames közölte: José Mourinhót egyelőre senki sem hívta a szövetségtől, és ő maga nem is fogja keresni a kapcsolatot, de ha valóban felkérnék, komolyan venné az ajánlatot.

"Nagy megtiszteltetés lenne a számára. Szereti az angol labdarúgást, az embereket, az országot és a játékosokat. Megfontolná az ajánlatot, de ő maga nem próbálja magára vonni az FA figyelmét. Nem fogja a kezét lengetni, de ha megkeresik, válaszolni fog rá" - mondta a Chelsea volt menedzserének személyi tanácsadója.

Nem a pénzen múlik majd

Eladio Parames kijelentette: nem a pénzen fog múlni a megállapodás a portugál szakember és az angol szövetség között.

"Ha felkérik, megvizsgálja az ajánlatot, tárgyal róla és megismerteti a saját elképzeléseit. Josénak sohasem a pénz volt a legfontosabb. Ha felkérik, akkor megvizsgálja a kérdés pozitív és negatív oldalait" - emelte ki a tanácsadó.

Korábban azt nyilatkozta a portugál edző egy közeli ismerőse, hogy Mourinho egy angol megkeresésre elutasító választ adna, mert a Milan csapata hívja.

Világklasszis trénert akarnak

Az FA vezetői Mourinho mellett az olasz Fabio Capellót szemelték ki szövetségi kapitánynak, és a két sztáredző közül az egyikkel törekednek a megállapodásra. Brian Barwick, a szövetség igazgatója mindenképpen világklasszis trénert látna szívesen a Háromoroszlánosok kispadján.

Brian Barwick korábbi ígéretéhez híven igazi szaktekintélyek véleményét kéri ki a szövetségi kapitány kiválasztása során. A sportvezető a 2010-es világbajnokság selejtezőinek durbani sorsolásán konzultált Franz Beckenbauerrel, Michel Platinival, Roy Hodgsonnal és John Toschakkal is, míg Alex Ferguson, Bobby Robson, Bobby Charlton, Arsene Wenger, Graham Taylor és Glenn Hoddle véleményét később kéri ki.

A játékosok is megtehetik javaslatukat: John Terry csapatkapitánnyal, és helyettesével, Steven Gerrarddal is találkozik az FA igazgatója, hogy meghallgassa véleményüket a megfelelő szövetségi kapitányról.

Az angol szövetség azt követően menesztette Steve McClaren szövetségi kapitányt, hogy a válogatott 3-2-re kikapott a horvátoktól, és nem jutott ki a 2008-as Eb-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×