eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ronaldo visszatérhet a Milanba

A Bajnokok Ligájában ma este megkezdődik a csoportmérkőzések második fele. A párosítás megegyezik a két héttel ezelőttivel, természetesen ezúttal az akkori vendégek a pályaválasztók. Különösen érdekesnek ígérkezik a Liverpool-Besiktas, a Schalke-Chelsea, az Olympiakosz-Real Madrid és a Sahtar-Milan mérkőzés. Utóbbin visszatérhet a tavaly május óta hiányzó Ronaldo.

Az A csoportban a Liverpool - a maga szempontjából - "döntőt" játszik. A Vörösök alighanem csak akkor juthatnak a tavaszi folytatásba, ha mindhárom, hátralévő csoportmérkőzésüket megnyerik.

Steven Gerrard, a csapatkapitány szerint a Pool az elmúlt években már többször megmutatta, hogy képes hátrányos helyzetből is fordítani. Õ és játékostársai tudják, nincs lehetőség a hibázásra.

Rafa Benítez az utolsó pillanatig vár a kezdő tizenegy megadásával, elsősorban azért, mert bizonytalan Fernando Torres játéka.

A spanyol csatár hétfőn már edzett, valószínű, hogy nem hagyja ki a sorsdöntő mérkőzést. Xabi Alonso ellenben biztosan hiányzik majd. Valószínű, hogy Dirk Kuyt lesz Torres csatártársa.

A Liverpool a legutóbbi négy mérkőzéséből csak a legkisebb jelentőségűt, a Cardiff City elleni Ligakupa-mérkőzést tudta megnyerni. Igaz, nincs jobb formában a Besiktas sem, a Liverpool elleni hazai győzelem óta, immár három mérkőzésen is nyeretlen.


A csoport másik találkozóján a Porto a francia bajnokságban utolsó előtti, a BL-ben csoportelsőként álló Olympique Marseille-t fogadja. A két csapat találkozott egymással a 2003-2004-es sorozatban is, akkor a Porto nyerte mindkét összecsapást.

Ezúttal a hazaiak közül lehet, hogy hiányozni fog Lúcho González, az argentin középpályás - a Sárkányok legjobb játékosa -, az OM-be ellenben minden bizonnyal visszatér a betegsége miatt heteket kihagyott "Zidane-utód", Samir Nasri.

A csoport
Liverpool-Besiktas
Porto-Marseille
A csoport állása: 1. Marseille 7 pont, 2. Porto 5, 3. Besiktas 3, 4. Liverpool 1.

A B csoportban a Valencia a Rosenborgot fogadja. A spanyolok jól kezdtek a sorozatban, de aztán kikaptak a Chelsaea-től, majd a norvégoktól is. Azóta Quique Sánchez Florest menesztette a vezérkar, az új edző a holland Ronald Koeman, aki a PSV-vel kezdte még a BL-sorozatot.

Az egykori világklasszis védőnek gondot okoz, hogy sok a sérültje, és Ayala távozása után nincs klasszis középső védője. A középpályán is szűk a keret, "kénytelen" játszatni Manuel Fernandest, akivel már a Benficában sem jött ki. Elöl ellenben nincs vita: Villa sérülése miatt egyedül Morientes játszik majd.

A norvégoknak ez lesz a második idegenbeli meccse a sorozatban, abban reménykednek, hogy meg tudják ismételni a Stamford Bridge-en mutatott jó játékukat. Három kulcsjátékos (Roar Strand, Vidar Riseth és Mickael Dorsin) is kihagyta az Aalesand elleni hétvégi mérkőzést, hogy frissebb legyen kedd este.

A Chelsea a Schalke ellen próbálja meg folytatni remek szereplését, s megszerezni harmadik győzelmét e sorozatban. A két csapat formája között óriási a különbség: az angol klub megnyerte legutóbbi öt mérkőzését, a német viszont nyeretlen utóbbi öt mérkőzésén.



A Chelsea-ből továbbra is hiányzik majd Ballack, Terry, Ashley Cole és Paulo Ferreira is, de így is elég erős a keret. Alighanem a Schalkét jobban megviselheti Pander és Kuranyi hiánya.

A "soknemzetiségű" válogatott csatár pénteken lábsérülést szenvedett, igaz, utána címlapsztori volt a Bildben, hogy éjjel egykor a diszkóban nem fájt annyira a lába.

B csoport
Valencia-Rosenborg
Schalke-Chelsea
A csoport állása: 1. Chelsea 7 pont, 2. Rosenborg 4, 3. Schalke 3, 4. Valencia 3


A C csoportban az utóbbi hetekben gyenge formában szereplő, súlyos kapusproblémákkal küzdő Lazio a Werder Brement fogadja. A németek eddig egyszer játszottak idegenben, kikaptak a Real Madridtól.

Az olaszok hazai pályán döntetlent játszottak a Madriddal, de a bajnokságban csak szenvednek, ráadásul buta, elkerülhető gólokat kapnak. Mindkét együttes számára létfontosságú lenne a győzelem.

A másik találkozót Pireuszban rendezik, a Real Madrid vendégszereplésével. A királyi klub még soha nem tudott BL-meccset nyerni Görögországban - igaz, többször is tartalékosan állt ki, miután már megnyerte a csoportját.

Most ezt nem teheti meg, Bernd Schuster és csapata a győzelemért utazott Görögországba. A Madrid két héttel ezelőtt Robinho remeklésével, de nehezen győzött 4-2-re.



Pepe, Sneijder és Heinze is játékra kész, elképzelhető, hogy mindhárman játszanak. Ennél is fontosabb, hogy a német edző visszatérhet az egy védekező középpályást jelentő 4-1-3-2-es felállításhoz. Guti, sérülése miatt, nem játszhat, a tervek szerint Raúl és Van Nistelrooy mögött Sneijder, Robinho és talán Drenthe kaphat szerepet.

A spanyolok bizakodók, legfeljebb az aggaszthatja őket, hogy a Capello-érában kiemelkedően erős idegenbeli mérleg mostanában nem túl jó: a Madrid vendégként a legutóbbi négy meccsből csak egyet nyert meg. Igaz, azt nagyon: 5-1-re verte a Valenciát.

C csoport
Lazio-Werder
Olympiakosz-Real Madrid
A csoport állása: 1. Real Madrid 7 pont, 2. Olympiakosz 4 pont, 3. Werder Bremen 3, 4. Lazio 2.

A D csoportban a nagy kérdés: tényleg visszatér-e Ronaldo? Carlo Ancelotti szerint igen, de azt nem ígéri, hogy a kezdőcsapatba. Alighanem megvárja, szükség van-e a brazil játékos bevetésére. Dida eltiltása lejárt, Oddo és Maldini felépült.

A Milan a bajnokságban sokkal eredményesebb idegenben, s ezúttal is elsősorban az ellentámadásaiban bízik. Ancelotti is tudja, a Sahtar Milánóban sem védekezett túl szigorúan, Mircea Lucescu brazilokra épített csapata szó szerint játssza a futballt.



Két évvel ezelőtt játszott már egymással Donyeckben a két csapat, akkor a Milan Clarence Seedorf hajrában lőtt góljával nyerni tudott.

A másik mérkőzésen a Celtic győzelmi esélyekkel fogadja a Benficát. A zöld-fehérek sokkal gólerősebben futballoznak, mint a legutóbbi szezonban (noha akkor is nyertek portugál vetélytársuk ellen), Gordon Strachan menedzser kiszámolta, ha ilyen ütemben rugdossák játékosai a gólokat, a bajnokságban száz fölé jutnak majd.

Az egyetlen gondot a számára Nakamura sérülése jelenti, ugyanakkor a Benficába visszatérhet Nuno Gomes.

D csoport
Celtic-Benfica
Sahtar-Milan
A csoport állása: 1. Milan 6 pont, 2. Sahtar 6 pont, 3. Benfica 3, 4. Celtic 3.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×