eur:
388.68
usd:
361.76
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Drogbának évek óta csömöre van, a Milan ügyvezetője meg összeesküvésről beszél

Nem volt jó hétvégéje a listavezető csapatoknak: a Real Madrid kikapott, a Bayern München, az Arsenal és az Inter sem tudott nyerni. Továbbra sem megy a Milannak, feltámadt ellenben a Chelsea - amnely azért nem gond nélküli, Didier Drogba nem tud lakatot tenni a szájára. A hétvége futballösszefoglalója.

William Gallas góljának köszönhetően maradt az Arsenal az angol bajnoki tabella élén. A Manchester United elleni szuperrangadó első félidejének játéka elmaradt a várakozástól. A vendégek szinte az első helyzetükből gólt szereztek: Wayne Rooney labdája Gallasról került az Ágyúsok hálójába.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, s alig több mint két perc alatt kiegyenlítettek. Sir Alex Ferguson, a Man United menedzsere középső védőinek koncentrálási és helyezkedési hibája miatt kapott gólt a csapat. Az idény eddigi legjobb Arsenal-játékosa, Cesc Fabregas helyezett a hálóba.

Ezt követően megélénkült a játék, kifejezetten jó futballt hozott a második félidő. Az Arsenal alakított ki több helyzetet, de a Man United szerezte meg a vezetést: a 81. percben a csereként beállt Louis Saha zseniális sarkalása után Patrice Evra középre adott, s a tiszta helyzetben érkező Cristiano Ronaldónak nem okozott különösebb gondot a gólszerzés.

Úgy tűnt, folytatódik a Manchester United sorozata, a Vörös Ördögök megnyerik sorozatban 12. bajnoki, vagy nemzetközi kupamérkőzésüket. Ám az Arsenalnak akadt még egy nagy dobása: a 91. percben az előrehúzódott William Gallas a kapuba lőtte a labdát. Vigyázzunk a fogalmazással: nem a hálóba. A labda ugyanis nem jutott el a hálóig, de Edwin van der Sar biztosan a gólvonal mögül ütötte ki.

A találkozó után Sir Alex erősen bírálta Webb játékvezetőt, mondván, a bírónak a második Arsenal-gól előtti akcióban egyszer szabadrúgást kellett volna ítélnie a Man United javára, egy Saha elleni szabálytalanság miatt.

A Chelsea, ellentétben a Uniteddel, folytatta győzelmi sorozatát, a Fulham elleni, október eleji döntetlen után immár hét mérkőzését nyerte meg. A szerdán, a Leicester elleni Ligakupa-mérkőzésen Fülöp Mártonnak mesterhármast lövő Frank Lampard ezúttal is betalált a kapuba, ez volt a klub mezében elért 100. találata. A második gólt Juliano Belletti lőtte, hihetetlen erővel.

A Kékek akár ünnepelhetnének is (Avram Grant még azt is mondta, "visszatértek a versenybe", csapata immár a harmadik helyen áll), de akadnak azért gondok. Malouda nem talál magára az edzőváltás óta, s egyre valószínűbb, hogy Didier Drogba előbb-utóbb távozik. Vasárnap reggel azt nyilatkozta az egyik bulvárlapban, hogy csömöre van, nagyon megbánta már, hogy a Chelsea-hez szerződött.

A Tottenham élén bemutatkozott az új menedzser, Juande Ramos. Döntetlennel, a csapat elhozott egy pontot a Boro otthonából. Folytatta meglepően jó szereplését a Portsmouth, amely sorozatban az ötödik idegenbeli mérkőzését nyerte meg. Érdekes, hogy a Pompeynek becézett alakulat otthon 9, idegenben már 13 bajnoki pontot szerzett.

Angol bajnokság, 12. forduló
Szombat

Arsenal-Manchester United 2-2
Aston Villa-Derby County 2-0
Everton-Birmingham 3-1
Fulham-Reading 3-1
Middlesbrough-Tottenham 1-1
Newcastle United-Portsmouth 1-4
Wigan-Chelsea 0-2
Blackburn-Liverpool 0-0
Vasárnap
West Ham United-Bolton 1-1
Hétfő
Manchester City-Sunderland
Az élcsoport: 1. Arsenal 27 pont (11 mérkőzés), 2. Manchester Unted 27, 3. Chelsea 24, 4. Portsmouth 22, 5. Blackburn 22 (11), Manchester City 22 (11)Spanyolországban az üldözők közelítettek a Real Madridhoz. A "királyi klub" elszenvedte második bajnoki vereségét, miután simán kikapott a Sevillától. Az UEFA-kupa és a Spanyol Kupa, no meg a spanyol Szuperkupa címvédője a Madrid mumusa: ősszel háromból háromszor verte meg.

Bernd Schuster a találkozó után a játékvezetőt okolta ("Katalán, nem is kell többet mondanom"), de aligha Álvarez Izquierdo miatt kapott ki a csapata. (Noha aztán Guti és Van Nistelrooy is felsorakozott véleményével az edző mögé.)

A Sevilla az első félidőben két gyors gólt is szerzett (az elsőt Keita bombalövéssel, a másodikat Luis Fabiano közelről), s ezekre a Madrid eggyel sem tudott válaszolni. A bajnok az 55. perctől, Sergio Ramos kiállítása miatt emberhátrányban játszott, ez nyilván hátrányt jelentett a számára. De a fő gondot inkább a csatárok hatástalan játéka jelentette. Csak Robinho nyújtott elfogadható teljesítményt.

A dobogóra esélyes csapatok kihasználták a Madrid botlását. A Barcelona, Ronaldinho két szabadrúgás-góljával, valamint Thierry Henry találatával 3-0-ra megverte a Betist, folytatva jó hazai szereplését.

Ronaldinho volt a mezőny legjobbja, ismét régi fényében tündökölt. Igaz, a Betis legyőzése nem állította túl nehéz feladat elé a katalánokat.

A forduló mérkőzését az Atlético Madrid és a Villarreal játszotta. Víctor Fernandez, az Atléti edzője szerint csapata jobban futballozott, mint a vendégcsapat - apró szépséghiba a történetben, hogy a mérkőzést a Sárga Tengeralattjárónak becézett alakulat nyerte meg, 4-3-ra. A meccs hőse a hajrában két gólt is szerző, török Nihat Kahveci volt, de érdemes megemlíteni, hogy 2-2-nél, a 49. percben Maxi Rodriguez kihagyott egy büntetőt.

A Valencia új edzője, Ronald Koeman azt láthatta, hogy csapata végre nyerni tud: a Che Fernando Morientes két góljával gyűrte le idegenben a Mallorcát. Az egykori világklasszis védőt egyébként vasárnap mutatták be a játékosoknak. A Valencia három vereség után tudott újra nyerni.

Spanyol bajnokság, 11. forduló
Szombat

Mallorca-Valencia 0-2
Sevilla-Real Madrid 2-0
Vasárnap
Atlético M.-Villarreal 3-4
Levante-Almería 3-0
Zaragoza-Valladolid 2-3
Osasuna-Getafe 0-2
Racing-Espanyol 1-1
Murcia-Deportivo 0-2
Barcelona-Betis 3-0
Athl. Bilbao-Recreativo 2-0
Az élcsoport: 1. Real Madrid 25 pont, 2. Barcelona 24, 3. Villarreal 24, 4. Valencia 21, 5. Atlético 20, 6. Espanyol 19.Németországban a Bayern München okozta a forduló meglepetését azzal, hogy nem tudta legyőzni a Frankfurtot. A bajorok végig támadták a meccset, de minden helyzetet kihagytak - az elsőt Luca Toni már a 13. másodpercben.

A Werder Hugo Almeida találatával legyőzte északi vetélytársát, a Hansa Rostockot, s tartja a lépést a Bayernnel és a Hamburggal. A HSV Guerrero és Reinhardt góljával győzte le a Hertha BSC, a berlinieknél nem játszott Dárdai Pál.

A Hannover is nyomul előrefelé, Huszti Szabolcs ugyan ezúttal nem játszotta végig a mérkőzést, de tizenegyes-góljával nagy szerepet vállalt a sikerben. Hajnal Tamás csapata, a KSC nyert, a gólt ezúttal Mario Eggimann fejelte, a magyar középpályás szabadrúgása után.

Német bajnokság, 12. forduló
Péntek

Cottbus-Schalke 1-0
Szombat
Bayern-Frankfurt 0-0
Hamburg-Hertha 2-1
Hannover-Dortmund 2-1
Nürnberg-Stuttgart 0-1
Leverkusen-Bielefeld 4-0
Bremen-Rostock 1-0
Vasárnap
Karlsruhe-Duisburg 1-0
Bochum-Wolfsburg 5-3
Az élcsoport: 1. Bayern M. 28., 2. Hamburg 26, 3. Werder Bremen 24, 4. Karlsruhe 23, 5. Hannover 21.

4

Az olasz bajnokság szombati játéknapján a Milan folytatta rossz sorozatát: továbbra sem tud bajnoki mérkőzést nyerni a San Siróban. Adriano Galliani ügyvezető a meccs után elsősorban a bírói kart hibáztatta - holott inkább a csatárjátékot ostorozhatta volna.

Szerinte a Milan a bírók összeesküvésének áldozata, csapata öt olyan mérkőzését is felsorolta, amelyen a piros-feketék rossz bírói ítélet miatt kerültek hátrányba. E találkozó kapcsán egy büntetőt kért számon, az Ambrosini elleni szabálytalanságot nem torolta meg a bíró.

Akadt valóban a Milant sújtó játékvezetői hiba a szezonban, de ettől még akár lőhetne gólokat a csapat. Nagyon hiányzik egy igazán gólerős csatár, mondjuk, olyan, mint Ronaldo. A Fenomén, állítólag a Sahtar elleni, hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen játszik majd.
Ugyancsak szombaton, a Fiorentina nyerni tudott Rómában, a Lazio ellen. A találkozó egyetlen gólja a 44. évében járó Marco Ballotta, a Lazio kapusának buta hibájából esett. Nem fogott meg egy könnyű labdát, Giampaolo Pazzini pedig a hibát kihasználva a kapuba lőtt. Szegény Ballotta, szörnyen ünnepelte 200. élvonalbeli mérkőzését.

A Fiorentina ellenben egyre jobb, ezúttal még azt is megengedhette magának, hogy Adrian Mutu csak a 66. percben álljon be. A "Viola" utóbbi 28 (!) Serie A-s mérkőzéséből csak egyet veszített el!

Az AS Roma megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből Empoliban. A Farkasok Giuly és Brighi góljával 2-0-ra vezettek, a hazaiak azonban kiegyenlítettek. Giovinco a 91. percben mentett pontot a toszkán együttesnek.

A fővárosiak közül, sérülés miatt hiányzott Totti és Aquilani, eltiltás miatt pedig De Rossi. 2003 májusa óta először állt fel az AS Roma római születésű, illetve saját nevelésű játékos nélkül.

A forduló rangadójával, a Derby d'Italiával zárult a forduló. Marcello Lippi előzetesen azt mondta, az Inter az esélyesebb, Mancini együttese kiemelkedik a Serie A-ból. A játék képe alapján igaza volt, de a Juve otthon tartott egy pontot.

Az első félidőben Julio Cruz szerzett vezetést az Internek. A második félidőben is a fekete-kékeknek támadt több helyzetük, Cambiasso gólját, nem biztos, hogy okkal érvénytelenítette les címén a bíró. Buffon ráadásul remekelt a Juve kapujában.

Az Inter így nem tudta növelni az előnyét, a Juve ellenben egy szerencsés góllal kiegyenlített. Iaquinta lefejelt labdáját Camoranesi kapura lőtte, a labda Samuel lábáról került Júlio César kapujába. 2001 óta először játszott döntetlent egymással a két csapat.

Olasz bajnokság, 11. forduló
Szombat

Lazio-Fiorentina 0-1
Milan-Torino 0-0
Vasárnap
Cagliari-Sampdoria 0-3
Catania-Atalanta 1-2
Empoli-AS Roma 2-2
Genoa-Palermo 3-3
Livorno-Udinese 0-0
Napoli-Reggina 1-1
Parma-Siena 2-2
Juventus-Inter 1-1
Az élcsoport: 1. Inter 25, 2. Fiorentina 23, 3. AS Roma 22, 4. Juventus 21, 5. Udinese 19, 6. Atalanta 18.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×