eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Súlyos titkok Lewis Hamilton múltjában

Kis híján azelőtt véget ért Lewis Hamilton Forma-1-es karrierje, hogy egyáltalán elkezdődött volna - derül ki abból az önéletrajzi könyvből, amely a napokban jelenik meg Nagy-Britanniában. Az újoncként egy pont híján világbajnoki címet szerző pilóta egy interjúban magánéletéről és csapattársához, Fernando Alonsóhoz fűződő viszonyáról is beszélt.

Már szerződése volt a Formula-1-es McLaren-istállóval, amikor kis híján véget ért Lewis Hamilton pályafutása - azelőtt, hogy egyáltalán elkezdődött volna. A száguldó cirkusz egyik legnagyobb tehetségét - aki újoncként kis híján világbajnok lett - ugyanis 2001-ben, 15 évesen felfüggesztették az iskolában.

Az eset akkor történt, amikor a 15 éves Lewis Hamilton - mint kiderült, ártatlanul - belekeveredett egy iskolai verekedésbe, melynek során az egyik iskolatársának eltört két ujja, és megsérült a karja.

Nem vett részt a verekedésben

"Egy félreértés miatt a karrierem kis híján véget ért, mielőtt elkezdődött volna. Nem vettem részt a verekedésben, de ismertem azokat a srácokat, akik igen. A karrierem egy hajszálon függött egy olyan dolog miatt, amit nem is követtem el. Pedig nagyon figyelek arra, hogy le ne romboljam, amit egyszer már felépítettem" - mondta Lewis Hamilton.

A helyzet olyan súlyos volt, hogy a sportoló édesapja levelet írt a helyi tanügyi hatóságnak, a kerület parlamenti képviselőjének, az oktatási miniszternek, mi több, Tony Blair miniszterelnöknek is. Eredménytelenül...

A vizsgálat őt igazolta

"Tudtam, hogy ártatlan vagyok, de az igazgató bűnösnek talált és én semmit sem tehettem. A levelek sem segítettek. Úgy tűnt, senki sem akar meghallgatni - vagy nem akart, vagy nem volt rá ideje. Az eset kis híján lerombolta az oktatási rendszerbe vetett hitem" - emlékezett vissza némi keserűséggel Lewis Hamilton.

A sportolót így két hónapra kitiltották az iskolából, ami a szponzorok - és így az imidzs - uralta sportágban kis híján végzetesnek bizonyult. Végül az ügyben indult vizsgálat kiderítette, hogy Lewis Hamiltont összetévesztették valakivel, így tisztázódott az ügyben, mi több: az oktatási vezetők elnézést kértek tőle."Jövőre még jobb leszek"

Az egy ponttal elbukott világbajnoki címről szólva Lewis Hamilton elmondta: "Nem foglalkozom a 'mi lett volna, ha...' kezdetű mondatokkal. Jövőre még jobb leszek. Ez a sportág a győzelemről szól. Még 22 hét van a szezonkezdetig és én már tűkön ülök".

"Hihetetlenül erős bennem a versenyszellem. Mindenben a legjobb akarok lenni. Nem csak a vezetésben, ha arról van szó, akkor a gitározásban is - mindenben megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból" - fogalmazott Lewis Hamilton.

Arra a vádra, mely szerint nem volt elég tisztelettudó a kétszeres világbajnok csapattárssal, Fernando Alonsóval szemben, Lewis Hamilton némileg meglepődve felelt: "Úgy gondolják, hogy hagynom kellett volna nyerni? Mindig is tisztelettudóan viselkedtem, de soha nem fogok hátradőlni. A legjobb akarok lenni".

Egyedül él, de reménykedik

Magánéletéről szólva Lewis Hamilton elmondta: jelenleg egyedül él. "Ez egy olyan áldozat, amit boldogan hozok meg. Sokszor hallom, hogy én vagyok a világ legígéretesebb agglegénye, de én nem így érzem. Természetesen nem panaszkodhatom, de egyáltalán nem úgy mennek a dolgok, ahogy mindenki képzeli. Még nem fordult volna elő, hogy a nők közelítettek volna hozzám. Talán jobban megnéznek, de ez minden. Egy normális srác vagyok, így a véletlen kérdése, hogy találkozok-e valakivel" - fejtegette.

Lewis Hamilton ugyanakkor nem titkolta, hogy az elmúlt év nagyon nehéz volt számára, amire ráment szerelmi kapcsolata is barátnőjével, Jodie Maval.

Nem keres túl sokat

A McLaren versenyzője egyébként évi 340 ezer fontot (122,4 millió forintot) keres, ami első hallásra sem tűnik soknak, különösen nem az, ha összehasonlítjuk Fernando Alonso 15 millió fontos (5,4 milliárd forintos) fizetésével, vagy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 50 millió fontjával (18 milliárd forint), amit fénykorában vitt haza évente.

"Hosszú lejáratú szerződést írtam alá a McLarennel. Úgy fogadtam el a feltételeket, hogy tisztában voltam vele: ez egy elképesztő lehetőség. Akár ingyen is csinálnám" - tette hozzá.

Lewis Hamilton szülei gyerekkorában elváltak, élete első tíz évét édesanyjával töltötte, édesapját csak hétvégenként látta. Később az apjához költözött, aki menedzsereként azóta is egyengeti az útját.

A Forma-1 legendásan jó fizikumot kíván meg a versenyzőktől. A McLaren újoncának a nyakának körmérete egy év alatt öt centivel nőtt: "A szezon előtt elképesztően sokat edzettem. Reggel két óra futással kezdtem, majd jött egy kis körözés a pályán, két kilométer úszás, majd az autó beállításán dolgoztunk pár órát, aztán két óra következett az edzőteremben, végül négy óra kerékpározás".

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×