eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A McLaren átvette a vezetést Interlagosban

Az első szabadedzés Ferrari-fölényt, a második viszont McLaren-Mercedes-dominanciát hozott a Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki napján.

A folyamatosan száradó pályán a pontversenyben élen álló angol Lewis Hamilton autózta a legjobb időt, míg a címvédő spanyol Fernando Alonso a második lett.

A McLaren pilótái sokáig nem is elsősorban a ferrarisokkal, hanem inkább a BMW versenyzőivel küzdöttek, de végül egyértelműen jobbnak bizonyultak náluk. A lengyel Robert Kubica a hatodik, a német Nick Heidfeld a tizedik helyen zárt.

A Ferrari sztárjai az utolsó percekben villogtak, de a brazil Felipe Massa is csak a harmadik helyet tudta megkaparintani megelőzve a finn Kimi Raikkönent. A világbajnoki táblázat harmadik helyezettjét viszont az utolsó gyorskörében Hamilton feltartotta, így több mint 0,3 másodperces hátránya nem biztos, hogy reális.

A négy pilótának a pálya három szektorában nyújtott teljesítménye egyhe McLaren-fölényt tükröz, de a hétvégén napos, száraz idő várható, így a mostani körülményekből még mindig nehéz pontos következtetéseket levonni.

A harmadik szabadedzést szombaton délután három órától rendezik, míg az időmérő edzés este hatkor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×