eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Újabb álompáros alakulhat

Már csak néhány óra választ el bennünket az esztendő legnagyobb érdeklődéssel várt labdarúgó-mérkőzésétől: Athénben, este háromnegyed kilenctől, a Bajnokok Ligája serlegéért játszik az AC Milan és a Liverpool.

Athénben egyelőre a liverpooliak vannak fölényben - de ez csak a szurkolók számára igaz.

Az angolok a reméltnél (értsd: a jegytulajdonosok számánál) lényegesen többen érkeztek a görög fővárosba, az olaszok egyelőre reménykednek, hogy véget ér hazájukban a repülőtéri sztrájk, s a kezdésre még odaérnek Athénbe...

Egyébként, bár a jegyek árát az aranyéban mérik a feketepiacon, ötezer szék üresen marad majd az Olimpiai Stadionban a döntő alatt. Az előttük lévő reklámtáblák ugyanis olyan nagyok, hogy nem lehetne látni miattuk.

Ugyancsak különlegesség, hogy az új UEFA-elnök, Michel Platini döntése alapján nem az elmúlt években megszokott módon, a pályán adják majd át a trófeát, hanem Paolo Maldininak, vagy Steven Gerrardnak fel kell majd vezetnie a csapatát a díszpáholyba, ott veheti majd át valamelyikük.

A Milan tűnik esélyesebbnek

Ami az esélylatolgatásokat illeti, már nincs fölényben a Liverpool. A két évvel ezelőtti puszta tényből (nyertek a Vörösök) nem lehet kiindulni, a mostani két gárda tudását pedig nehéz összevetni.

Általános a vélemény: a Milanban egyénileg jobban képzett játékosok futballoznak, de ezt ellensúlyozhatja Rafa Benítez néhány meglepő húzása, s a Pool legendás küzdőszelleme.

Benítez egyébként Kakát tartja az ellenfél kulcsemberének - nem csoda, a brazil szupersztár már tíz gólnál jár a sorozatban, s klubtársa, Maldini már most odaadná neki az Aranylabdát -, ugyanakkor azt is kijelentette, senki sem fogja külön fogni a piros-feketék leggólerősebb játékosát.

A spanyol azzal magyarázta mindezt, hogy eddig is a zónavédekezést választotta a csapata, erre a meccsre nem fog áttérni emberfogásra.

Tízből tíz meglepetés

Lassan egyre valószínűbb, hogy Kewell fog kezdeni a Liverpoolban - ám erről azt mondta Mark Lawrenson, a korábbi Liverpool-védő, az ismert elemző, hogy Rafa tízből tízszer meglep mindenkit az összeállítással, miért lenne-e ez most másként?

Természetesen sokan felidézik azért az isztambuli tizenegyes-párbajt. Pepe Reina, a Liverpool kapusa azt állította, nem tanulmányozta külön a Milan játékosainak büntetőit. Könnyű neki: így is Európa egyik leghíresebb tizenegyes-ölője.

Természetesen téma a futball nagy napján a Milan utóbbi fél évszázadának első számú góllövője is. Andrij Sevcsenkót, függetlenül attól, milyen szezont zárt a Chelsea-nél, minden Milan-szurkoló nagy örömmel látná újra a csapatban.

Egy különösen: Seva amerikai felesége azt mondta egy brit napilapnak, hogy Milánó az ő igazi városuk, ott akarnak lakni. S hogy imádná a férjét Ronaldóval csatárkettőst alkotva játszani látni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×