eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Negyvenezer bizony dalolva ment... - videó

Már kedd este is több tízezer angol szurkoló tartózkodott a görög fővárosban a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti döntőjére várva. Az év mérkőzésének várt összecsapást a Liverpool és az olasz Milan játssza este fél 9-től. Az athéni rendőrségnek azonban gondot okozhat, hogy a közismerten vehemens szurkolótáborral rendelkező Liverpoolnak juttatott 17 ezer belépő ellenére mintegy 40 ezer drukker érkezhet a városba.

Aligha volt nyugodt éjszakája Athén rendőrfőnökének, hiszen már kedd este több ezer angol és rengeteg olasz szurkoló érkezett meg a görög fővárosba.

A két egyesület 17-17 ezer jegyet kapott, ám a brit rendőrség szerint legkevesebb 25, a Liverpool szerint viszont minimum 40 ezer szurkoló utazik vagy utazott el Görögországba.

A jegyek feketepiaci ára szerda reggelre az egekbe szökött, ráadásul nem kevés a hamisítvány, így a hivatalos szervek figyelmeztették a drukkereket, hogy ne vásároljanak utcai árusoktól belépőt.

"Kész vagyok akár 400 eurót (100 ezer forintot) is kifizetni a jegyért. Óvatos derűlátással azt gondolom, hogy ekkora összegért vagy akár ennél kevesebbért is hozzájuthatok még a kezdőrúgás előtt" - nyilatkozta az egyik Liverpool-szurkoló, John Milce.

A helyszíni tudósítások szerint szerda reggel alighanem sokan ébredtek másnaposan, hiszen hajnali fél kettőkor még több száz angol ivott, táncolt és énekelt a város központjában található Syntagma téren.

Miként a felvételeken is látszik, a tömeg viszonylag békésen szórakoztatta magát a klub himnuszának éneklésével, vagy evett-ivott a bárokban. A helyi rendőrség egyik szóvivője megerősítette, hogy egyelőre senkit sem kellett letartóztatni.

Kedd este már legkevesebb 12 ezer angol szurkoló tartózkodott Athénban, számuk szerda délelőtt sokszorosára nőhet, hiszen csak a liverpooli repülőtérről nyolcezren indulnak útnak.

"Szerintem nem kellene ilyen eseményeket 80 ezresnél kisebb stadionokban megrendezni, különösen, hogy így mi csak 17 ezer jegyet kaptunk" - kritizált egy másik Liverpool-drukker, Clive Cook, akinek már van belépője, igaz azt a jelek szerint lélektani határnak számító 400 euróért vette.

A brit rendőrség egyik helyszínen tartózkodó vezetője, Dave Lewis azt mondta: bár elfogadja, hogy minden könyörgésük ellenére jegy nélkül is elutaztak Athénba, de annyit kért tőlük, hogy legalább a stadion környékét kerüljék el szerda este.

Közben természetesen a Milan drukkerei is kezdték elárasztani a görög fővárost, a legóvatosabb becslések is 25 ezer olasz szurkoló várnak a Bajnokok Ligája döntő színhelyére.

A mérkőzésen egyébként a hivatalos sorsolás szerint a Milan játszik majd fehérben. Az olasz együttes nyerte ugyanis a sorsolást, így ők választhattak mezt.

Más kérdés, hogy a Liverpool sem szomorkodik, hiszen a klub színe a vörös, márpedig így nem lesz akadálya, hogy kedvenc felszerelésükben lépjenek pályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×