eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Milan nyerte a BL-döntőt

Bár a Liverpool játszott jobban az athéni BL-döntő első 45 percében, a játékrész utolsó percében a Milan szerzett vezetést. Kaka kiharcolt egy szabadrúgást a tizenhatos előterében. Pirlo a sorfal mellett elcsavart labdája az induló, s a kaputól tíz méterre tartó Inzaghiról bepattant Reina kapujába. A második félidőben a Liverpool többet birtokolta a labdát - de a Milan kontrollálta a játékot. Inzaghi újabb gólja mindent eldöntött, noha Kuyt a 87. percben szépített. A Milan 2-1-re megnyerte a döntőt

A két edző közül - szokás szerint - Rafa Benítez húzott több váratlant az összeállítás kihirdetésekor. A Milannál csak az volt a kérdés, hogy Pippo Inzaghi, vagy Alberto Gilardino kezd-e: a két világbajnok közül az edző Inzaghi mellett döntött.

A Liverpoolban a spanyol edző csak egy igazi csatárt küldött pályára: Crouch és Bellamy is a kispadra került. Gerrard átkerült a bal oldalra, Pennant lett a jobb oldali középpályás. Felépült, s így kezdhetett Boudewijn Zenden.

Szűk 45 percen keresztül úgy tűnt, bevált a nagy taktikus húzása. A Liverpool uralta a játékot, Jermain Pennant pedig a játékrész legaktívabb játékosának bizonyult. A Vörösök háromszor annyit lőttek kapura, mint a milánói Ördögök, ám ezzel semmire sem mentek, miután a Milan szerzett gólt.

Mindkét csapat fontosnak tartotta a biztonságot. Alaposan megszervezte a középpályás játékát - ebben, elsősorban Pennant, Xabi Alonso és Mascherano jó játéka miatt, úgy festett, a Liverpool kerekedik felül.

A Milan védelme meglepően sok labdát adott el, ebből is kialakult néhány (kisebb) helyzet. Mindenesetre a 45. percig a Milan csak Kaka a bal sarokra tartó lövésével veszélyeztetett, a Liverpoolból Pennant, Kuyt, s főleg Xabi Alonso veszélyeztetett.

Aztán az első félidő utolsó játékrészében minden addigi értelmét veszítette, s minden előjel megfordult: Inzaghi felsőtestéről Pepe Reina hálójába pattant a labda. A Milan vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A második félidőben a Liverpool játszott mezőnyfölényben, de a Milan uralta a játékot. A védők kevesebb labdát szórtak el, mint az első félidőben, ráadásul a piros-feketék ellencsapásai mindig magukban hordozták a veszélyt.

A ritka hibák egyike után (Gattuso volt a "bűnös") Steven Gerrard került helyzetbe, jobb lábas, közeli lövésére azonban Dida leért. A brazil kapus vetődve hárított. Alighanem ez volt a Vörösök legnagyobb kimaradt helyzete.

Rafa Benítez érthetetlen módon sokáig nem cserélt, akkor is a kevésbé gólerős Kewellt hozta, a középpályássor szélére. Végül beállt Peter Crouch, de csak a 77. percben. Öt perccel később pedig már két góllal vezetett a Milan!

Kaka mesteri labdával kiugratta a védők közül kibújó Inzaghit, s a döntő hőse hihetetlen hidegvérrel fejezte be az akciót. Elhúzta a labdát Reina mellett, majd jobbról, kisodródva, a kapu közepébe gurított.

A hajrában még egyszer feltámadt a Liverpool - Dirk Kuyt, kicsit lesgyanús helyzetből a hálóba fejelt -, de a Vörösök nem tudtak még egyszer gólig jutni.

A Milan megszerezte története hetedik BEK-, illetve BL-győzelmét. Először a selejtezőből indulva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×