eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sevcsenkóról Athénban tárgyal a Milan

Bármennyire hihetetlen, Athénben valamivel kellemesebb az időjárás, mint Budapesten - ez mostanság azt jelenti, hogy nincs olyan őrjítő hőség. A két csapat játékosai abban reménykednek, marad a futballra leginkább alkalmas idő, és szerda este sem a meleg, sem az eső nem zavarja majd őket. A Milan és a Liverpool is természetesen már Athénben van, a szerda esti BL-döntő helyszínén.

Nincs ember, aki ne tartaná fejben: két évvel ezelőtt egy másik dél-európai városban, Isztambulban randevúzott a két gárda. Akkor tizenegyesekkel a Liverpool nyert, mégpedig minden idők egyik legizgalmasabb futballcsatájában. A Vörösök újrázásra készülnek, a Milan játékosait a visszavágás vágya fűti.

Például Paolo Maldinit, a lassan a 40. évébe lépő csapatkapitányt, aki élete nyolcadik BEK- vagy BL-döntőjére készül. Bár játékáról csak közvetlenül a mérkőzés előtt dönt ő maga, illetve a Milan orvosi stábjával konzultáló Carlo Ancelotti, ha játszik, beállítja a spanyol Paco Gento rekordját: senki más nem játszott ilyen sok fináléban a legtekintélyesebb sorozatban.

Maldini nem mondható kifejezetten gólerősnek, de két éve, a Liverpool ellen még egy perc sem kellett neki, hogy a kapuba találjon. Az volt egyébként a sorozat 1955 óta íródó történetének mindössze második, a döntő első percében született gólja.

Rajta kívül mindenki egészséges a Milannál, Ancelotti legfeljebb azon gondolkodik, hogy Gilardino vagy Inzaghi legyen-e az ék.

A Liverpool ugyan a John Lennon repülőtérről érkezett, de a felkészülés nagy részét Spanyolországban, La Mangában töltötte. Benítez nem biztos, hogy számíthat a sérüléséből csak lábadozó Boudewijn Zendenre, ezért fontolgatja, a közel egy évet kihagyott, ausztrál Harry Kewell szerepeltetését.

A játékosai állítólag kifejezetten kapacitálják arra, hogy a felépülése óta, az utolsó két bajnokin, mindössze 46 percet játszó középpályást bevesse.

Felépült mindkét kapus, noha Pepe Reinának a válla fájt, Dudeket pedig húzódás kínozta.

Valamelyest enyhült a két csapat közötti üzengetés, viszont Carlo Ancelotti most látta elérkezettnek az időt, hogy reagáljon a Steven Gerrard önéletrajzi könyvében megjelentekre.

Az angol kapitány azt állította, a Milan játékosai Isztambulban, a szünetben már ünnepeltek, és gúnyosan kinevették őket. Ancelotti azt mondta, ez merő kitaláció.

A Milan edzője egyébként azt is cáfolta, hogy szakmai hibát követett volna el két éve. Szerinte pályafutása során egy nagy hibát követett csak el: még a Juventus edzőjeként nem vette észre, hogy Thierry Henry ideális posztja a középcsatár.

S a végére az igazi szenzációt: kedden már Athénben volt, egyébként természetesen az AC Milan vendégeként, Andrij Sevcsenko. Seva visszaviteléről kész tárgyalni a Milan az erre hajló Chelsea-vel.

A legújabb változat szerint az olaszok átengednék Kaladzét, s fizetnének még pénzt is - de kevesebbet, mint a tavalyi vételár fele. Berlusconit ismerve, a pénzen amúgy semmi nem fog múlni. Õ, ha lehet, vissza fogja vásárolni kedvenc futballistáját.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×