eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Két DVSC nyerte meg a 2006-2007-es magyar labdarúgó-bajnokságot

A Debrecen nyerte a labdarúgó Borsodi Ligát, miután 4-1-re győzött a REAC ellen. Sikerének köszönhetően a hajdúsági csapat - két fordulóval a bajnokság vége előtt - behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló MTK-val szemben.

Nem sikerült szerdán a duplázás, ám hétfő este megvalósult a triplázás! A Debreceni VSC a tizenegyesekkel elveszített Magyar Kupa-döntő után talpra állt, és ha nem is sziporkázó játékkal, de megszerezte a REAC ellen a bajnoki cím bebiztosításához szükséges három pontot.

A hajdúsági piros-fehérek sorozatban harmadszor is megnyerték a magyar bajnokságot, és ezzel futballtörténelmet írtak.

Ilyen sorozatra, a magyar bajnokságok 105 éves történetében még egyetlen, nem budapesti csapat sem volt képes.

Az idény előtt szinte mindenki a Lokinak becézett piros-fehéreket emlegette a bajnokság első számú esélyeseként, de a macedón bajnok elleni kiesés rossz vágányra terelte a vasutasok vonatát.

A klubtulajdonos döntése alapján a második forduló után távozott az addigi sikeredző - aki úgy vált meg a gárdától, hogy debreceni működése alatt egyetlen hazai bajnokiját sem veszítette el a csapattal -, Supka Attila helyére pedig a cseh válogatott egykori pályaedzője, a Közép-Európában szaktekintélynek számító Miroslav Beránek került.

Ám eleinte nehezen talált egymásra edző és csapat, és még nehezebben az edző és a mindig nagyon lelkes debreceni publikum.

Részben azért, mert a védelem megszenvedte Éger és Máté távozását, illetve azért is mert szinte az egész csapat kicserélődött idény közben.

A Supka Attila favorizálta Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Halmosi, Dombi, Sándor, Habi, Böőr, Bogdanovics, Sidibe tizenegy immár a soha nem feledhető futballtörténelmet jelenti Debrecenben, hiszen az említett kettős után a télen Halmosi, Habi, Böőr, Bogdanovics, sőt Madar Csaba és Brnovics is távozott.

A tavaszra összecsukló MTK-t 2007. április 14-én az Oláh Gábor utcában, több mint tízezer piros-fehérbe öltözött fanatikus előtt a Balogh - Bíró, Komlósi, Mészáros, Takács, Kiss, Túlio, Vukmir, Dzsudzsák, Sztojkov, Sidibe összeállítású gárda intézte el, játszi könnyedséggel.

Sérülések, eltiltások miatt, a REAC elleni találkozón Szilágyi Péter került a csatársorba, aki góllal tette le a névjegyét. Játszott a Debrecen talán első számú legendája, a hosszú hónapok óta a gerincével bajlódó, Sándor Tamás is.

A tavaszi gárda igazolta Beránek elképzeléseit. Bár ha az előd, Supka Attila csapatával nem kellett volna találkozni a bajnokságban és a kupában, még szebb lenne a mérleg, Miroslav Beránek tavasszal csatát nyert.

Ma már senki sem vonja kétségbe: Beránek érti a dolgát. Több nyelven beszél, mégis ragaszkodik szlovákiai tolmácsához, Fieber Péterhez, tudniillik lényegesnek ítéli a pontos kommunikációt, és azt is szereti tudni, mit mondanak, miképp vélekednek labdarúgói.

Kulturált, racionálisan higgadt ember, alig-alig gesztikulál, inkább jegyzetel, a nyilatkozatai megfontoltak, fésültek.

Egy morva újságnak adott téli interjújában kifejtette, Debrecen a nyugalom szigete, főként a prágai közlekedési káosz után az, a DVSC tábora a legjobb és a leghangosabb kerek Magyarországon, valóban tizenkettedik játékosként lehet számítani a fanatikusokra.

A pénzügyek és egyéb körülmények többnyire adottak, az irányítók hagyják alkotni. Okkal elégedett. Szerte Magyarországon Debrecenben a legjobbak a körülmények.

Ott a legerősebb a csapat, a leggazdagabb a játékosállomány.
Méltó egy háromszoros bajnokcsapathoz. Ahhoz a gárdához, amely tavasszal eddig tizenegy mérkőzéséből kilencet megnyert.

Talán csak a stadion nem méltó a Loki jelenéhez. Ez a csapat, ezek a szurkolók megérdemelnének egy korszerűbb arénát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×