eur:
389.7
usd:
363.56
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Erdei: Óriási öröm, de nagy nyomás is a hazai mérkőzés

Erdei Zsolt június 16-án, a budapesti SYMA-csarnokban védheti meg nyolcadszor a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoki övét. A magyar ökölvívó az InfoRádiónak elmondta: hatalmas öröm, de nagy nyomás is újra magyar közönség előtt bokszolni. Erdei Zsolt az ellenfelet, az amerikai George Blades-t jó, de nem verhetetlen bokszolónak tartja.

- Milyen érzés lesz újra hazai közönség előtt szorítóba lépni?

- Fontos állomás az életemben a júniusi mérkőzés. Nagyobb nyomást jelent, de egyúttal óriási boldogság, hogy Magyarországon bokszolhatok. Bízom benne, hogy a magyar szurkolóknak is megmutathatom a tudásomat, akik Németországba egy mérkőzésemre nem tudnának kiutazni.

- Jelentős előnnyel vezet a világranglistán következő ellenfele előtt, hiszen az amerikai bokszoló a 74., míg Ön a hatodik helyen áll. Valóban ekkora a különbség?

- Ezek a számok nem sokat jelentenek önmagukban. Azon is sok múlik, hogy mennyire fekszik az ellenfél stílusa nekem. Blades-nek széles a repertoárja, sokféle ütésstílust ismer. Láttam két mérkőzését is, ezek alapján mondhatom, hogy jó bokszoló, de természetesen nem verhetetlen. Én vagyok a favorit és jobb, de vigyáznom kell.

- Lát esélyt arra, hogy a közeljövőben létrejöjjön egy címegyesítő mérkőzés?

- Örülnék neki, ha sikerülne, de különösebben nem foglalkozom a kérdéssel, ez a menedzsment dolga. Jó lenne Roy Jones Jr. vagy Clinton Woods ellen bokszolni, míg a horvát Stipe Drews elleni találkozóra a legkevesebb az esély, hiszen egy klubhoz tartozunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×