eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

A Chelsea is előnyt szerzett a BL-elődöntőben

A Chelsea sem akar lemaradni a Manchester United mögött. Anglia másik szupercsapata is egygólos előnyt szerzett hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A londoni Kékek a Stamford Bridge-en Joe Cole a 29. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték a Liverpoolt.

Óriási taktikai harcot hozott a két csapat mérkőzése. A Chelsea az előzetesen várt összeállításhoz képest egy helyen változtatott: Paulo Ferreira került a csapatba Lassama Diarra helyett.

Rafa Benítez felforgatta a Liverpoolt: Finnan, Pennant és Crouch helyett Arbeloa, Zenden és Bellamy kezdett. Utóbbi nem lehet büszke a döntésére: mind a spanyol jobbhátvéd, mind a walesi csatár gyenge napot fogott ki.

A Chelsea támadott többet - a találkozó elején Frank Lampard lövését Pepe Reina óriási bravúrral védte, majd Joe Cole és Didier Drogba is, ígéretes helyzetben, lemaradt a labdáról a kapu előtt.

A 29. percben Ricardo Carvalho a labdakihozatal után Didier Drogbának, a jobb szélre tette ki a labdát. Az elefántcsontparti csatár erőszakosan elment Daniel Agger mellett, középre adott, s az Arbeloát megelőző Joe Cole a hálóba lőtt.

Ez volt a két csapat közös BL-történelme során, 389 perc után, az első Chelsea-gól!

A folytatásban is a Kékek támadtak többet, de szünetig újabb ziccerük nem akadt.

A fordulás után rákapcsolt a Liverpool is, sőt, Steven Gerrard 17 méteres lövése után Petr Cech csak elképesztő bravúrral tudott menteni. A tavaszi BL-sorozat egyik legnagyobb kapusbravúrja volt!

A vendég Vörösök ugyan többet birtokolták a labdát, de a Chelsea kísérletei valamivel veszélyesebbek voltak. Drogba labdáját, például, Lampard jó helyzetből lőhette kapura, Reina azonban nagyszerű vetődéssel hárított.

A feszültség, a küzdelem mindvégig érezhető volt a mérkőzésen - de az is, hogy mindkét csapat játékosai a visszavágóra is tekintgetnek.

Minden pályán lévő megúszta az első felvonást, ott lehet majd az Anfield Roadon, a keddi visszavágón is.

De nem csak ők: a Chelsea, amely ellentétben korábbi két BL-elődöntőjével, ezúttal előnnyel várhatja a visszavágót, Liverpoolban akár Michael Essiennel és Michael Ballack-kal is erősödhet.

BL-elődöntő, 1. mérkőzés.
Chelsea-Liverpool 1-0
A keddi találkozón: Manchester United-AC Milan 3-2

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×