eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Raikkönent csak a csapatrádió hiánya zavarta

Nagyobb technikai probléma nélkül zárta első Ferrarinál eltöltött versenyhétvégéjét Kimi Raikkönen. A finn pilóta az időmérő edzést és a futamot is megnyerte, ráadásul övé volt a leggyorsabb kör is a Forma-1-es világbajnokság szezonnyitóján.

Az Ausztrál Nagydíjon egyetlen hiba hátráltatta Raikkönent: a verseny előtt elromlott a rádió a Ferrarijában, így ilyen módon nem tudott kommunikálni a csapattal.

Mivel a 27 éves finn klasszis a tervezett stratégiának megfelelően haladt, ez nem okozott problémát, de Raikkönen elismerte: alaposan megzavarta volna, ha a hajrában az osztrák Alexander Wurz és a skót David Coulthard összeütközése után beküldték volna a biztonsági autót.

A safety car pályára küldése valószínűleg csak azért maradt el, mert Wurz Williamse - amely először az aszfalton állt meg - volt olyan állapotban, hogy az osztrák pilóta el tudjon vergődni az első biztonságos helyre.

Raikkönen természetesen nagyon örült sikerének, de figyelmeztetett, hogy néhány futamnak még el kell telnie, hogy pontosabban tükröződjenek az erőviszonyok.

Massa csalódott volt

A Ferrari másik pilótája, a brazil Felipe Massa rengeteget küzdött a futam során, hiszen - a szombati váltóhiba és a verseny előtti motorcsere miatt - a mezőny végéről kellett felzárkóznia.

Az előző szezonzáró győztese biztos abban, hogy problémamentes körülmények között megküzdhetett volna csapattársával. Bár gratulált Raikkönennek a sikerhez, szomorúan vette tudomásul, hogy máris hátrányban van a villámgyors finn pilótával szemben.

Ferrari: hétpontos vezetés helyett egypontos lemaradás


A Ferrarinak egyébként viszonylag sokba került Massa autójának megbízhatatlansága. A maranellói gárda a versenygép gyorsasága alapján minden bizonnyal 18 ponttal távozhatna Melbourne-ből, így viszont csak 13 pontnál jár, egy egységgel lemaradva az éllovas McLarentől.

Ha a váltóhiba nem nehezíti meg a csapat helyzetét valószínűleg már most hétpontos előnyben lenne a konstruktőrök versenyében legközelebbi riválisával szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×