eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fradi nem törődik bele a döntésbe

Továbbra is élvonalbeli együttesnek tekinti magát a Ferencváros, annak ellenére, hogy a zöld-fehér klubot az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága kedden kizárta az első osztályból. Az FTC a bírósághoz és az UEFA-hoz fordul.

A Ferencváros kizárása ugyan hivatalos, és eszerint a zöld-fehér csapat csak a másodosztályban indulhat a pénteken kezdődő bajnokságban, a klubvezetők mégsem veszik tudomásul az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottságának keddi határozatát.

Mint arról az InfoRádió már korábban beszámolt: a szövetség az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet hol megvonta, hol megadta az FTC-nek.

Május elején a testület zöld utat adott a Fradinak, a szövetség versenybizottsága viszont június 19-én visszavonta a bizottság határozatát, mivel a Ferencváros öt klubbal együtt nem fizette vissza az úgynevezett reorganizációs hitelt.

Az MLSZ akkor mentőövet dobott a kluboknak, átvállalva a hitelt. Ezt követően a bizottság ismét megvonta az induláshoz szükséges licencet, négy nap múlva pedig visszaadta.

A szövetség vezetése ekkor lépett közbe: az elnökség menesztette a teljes licencadó testületet, és újat állított fel. Az új bizottság tagjainak névsora titkos, így nem lehet tudni, hogy kik döntenek a klubok sorsáról.

Az új bizottság pénteken ült össze, és kedd este elvileg megmásíthatatlanul kizárta a Ferencvárost, a másik kérdéses klubot, a Vácot viszont engedte elindulni az élvonalban.

A ferencvárosi focicsapatot működtető cég igazgatója szerint az MLSZ ezzel a huzavonával csak játszott az FTC-vel. Tepszics Ignác az InfoRádiónak elmondta, továbbra is élvonalbeli csapatként tekintenek a Fradira.

Hozzátette: nem készültek fel az NB II-es szereplésre, és minden lehetséges fórumon megpróbálják bizonyítani, hogy jogosultak az élvonalbeli tagságra. A sportvezető úgy véli, hogy ebben a helyzetben szinte lehetetlen befektetőt találni a klub számára.

Az InfoRádiónak egyelőre nem sikerült elérnie Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, így egyelőre nyitott kérdés, hogy kik is döntöttek a Ferencváros sorsáról, fellebbezhet-e a zöld-fehér együttes, és miért oszlatta fel az elnökség az első licencadó bizottságot.

Az FTC jogásza közölte, a cég az UEFA-nál és a bíróságon is megtámadja a bizottság elutasító döntését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×