eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az U17-es válogatott káprázatos sikere

Bejutott a luxemburgi Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe a 17 éven aluli játékosokból álló magyar labdarúgó-válogatott, miután a portugáliai selejtezőcsoport harmadik fordulójában 4-0-ra győzött a svéd együttes ellen.

A magyar csapat 7 ponttal (és 9-1-es gólkülönbséggel) végzett a portugál selejtezőcsoport élén, mivel a házigazdák az utolsó körben csak 1-1-es döntetlent játszottak Ukrajnával.

Both József szövetségi edző együttese a házigazda portugálokat, az ukránokat és a svédeket előzte meg és jutott a negyeddöntőbe.

Az U17-es magyar gárda vasárnap 1-1-es döntetlent játszott a házigazdákkal, kedden pedig szintén 4-0-ra legyőzte az ukránokat.

Both József, a magyar csapat szakvezetője a mérkőzés után az InfoRádiónak azt mondta: ezek a játékosok korosztályukban a világ élvonalába tartoznak, és ha profi feltételek mellett fejlődhetnek, akkor a 2012-es felnőtt Európa-bajnokságon is kiugró eredményt érhetnek el.

A két négyes csoport beosztását április 6-án sorsolják ki, az Európa-bajnokságot május 3. és 14. között rendezik Luxemburgban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×