eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Az esélyesek elbukták az első meccseket az UEFA Kupában

Az esélyesek elbukták az első meccseket az UEFA Kupa nyolcaddönőjében: kikapott a Roma, Hamburg és a Schalke, a Betis pedig csak döntetlent ért el.

Nem a favoritok napja volt a csütörtök a labdarúgó UEFA Kupa nyolcaddöntőjének első meccsein.

A sort a német Hamburg nyitotta. A hétvégén a Bayern Münchent legyőző észak-német csapat az UEFA Kupa idei sorozatának meglepetéscsapatához, a Rapid Bukaresthez utazott. A románok folytatták kiváló sorozatukat és 2-0-ra legyőzték a Hamburgot.

A másik német topcsapat, a Schalke sem járt jobban. A gelsenkicheniek az olasz Palermo otthonába látogattak, és 1-0-ra kikaptak a szicíliai gárdától.

Folytatódott tehát a németek vesszőfutása: a válogatott múlt szerdán 4-1-re kapott ki az olasz nemzeti csapattól, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben pedig a Milan a Bayern Münchent, a Juventus pedig a Werder Brement ejtette ki.

A másik bukaresti csapat, a Steaua szintén vendéglátóként 0-0-ás döntetlen játszott a spanyol Betissel.

A francia Lille is igazodott a kiscsapatok sikereihez: a franciák hazai pályán a spanyol Sevilla ellen győztek 1-0-ra.

A másik francia UEFA Kupa-résztvevő, a Marseille viszont nem volt ilyen sikeres: a kikötővárosiak hazai pályán 1-0-ra kikaptak az orosz Zenittől.

Az olasz Udinese sem győzte le esélytelenebb riválisát: az udinei gárda 0-0-ás döntetlent játszott a vendég bolgár Levszki Szófiával.

A nagycsapatok negatív szériáját az olasz Roma folytatta, mivel 1-0-ra kikapott az angol Middlesbrough vendégeként.

A rómaiak legutóbb február 1-én az Olasz Kupa negyeddöntőjének visszavágóján kaptak ki a Juventustól 1-0-ra Rómában, de a vereség ellenére fővárosiak jutottak tovább.

A Roma megszakítás nélkül 15 tétmérkőzésen nem talált legyőzőre. Az UEFA Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóit március 15-én, illetve 16-án rendezik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×