eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Mégsem óv a Pécs

Mégsem óvja meg a Pécs a litván Vilnius ellen szerdán hazai pályán 63-59-re elveszített női kosárlabda Euroliga-találkozót.

A vereség azt jelenti, hogy a magyar csapat ebben a kiírásban nem jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

A pécsiek hivatalos honlapján közzétett nyilatkozat szerint a klub változatlanul fenntartja véleményét, hogy a vitatott esetben igaza van, a játékvezetők a meccs hajrában döntő hibát követtek el, amit a televíziós felvételek egyértelműen igazolnak.

Ugyanakkor a nemzetközi szövetség (FIBA) csak fegyelmi vétségek kivizsgálásához veszi figyelembe a televízió képanyagát, eredmény meghatározásához vagy megváltoztatásához nem lehet felhasználni.

Ezért határoztak úgy a pécsiek, hogy nem óvnak, viszont nyílt levélben felhívják a FIBA figyelmét a játékvezetők és a találkozó ellenőrének felelősségére, és kérik a szükséges döntések meghozatalát, hogy a későbbiekben hasonló eset ne fordulhasson elő.

A tiltakozás pontos oka az, hogy 20 másodperccel a vége előtt, 59-59-nél a litván edző időt kért, majd a bírók - a szabályzattal ellentétben - nem félpályáról, hanem az alapvonaltól hozatták játékba a labdát.

Rátgéber László viszont eközben arra készítette fel tanítványait, hogy ketten őrizzék az ellenfél legjobbját, Katie Douglast, mire a baranyai kosarasok fel is álltak védekezni - a saját térfelükön.

Mivel azonban a rivális a saját palánkja alól jött, Douglas akadálytalanul átvehette a labdát, majd szabálytalankodtak ellene, és ő bedobta a sorsdöntő büntetőket.

A hazaiak trénere rögtön jelezte a hibát a sípmestereknek, de Dariusz Lenczowski lengyel játékvezető azt válaszolta, hogy nincs igaza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×