eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Real Madrid a leggazdagabb klub

Már nem a brit Manchester United vezeti a leggazdagabb futballklubok listáját, nyolc év után először a Vörös Ördögök a második helyre szorultak a spanyol Real Madrid mögött. A legjobb tízben négy angol, három olasz, két spanyol és egy német klub szerepel.

Nyolc év után már nem a Manchester United a leggazdagabb futballklub a bevételek alapján összeállított listán. Az élre a spanyol Real Madrid állt, mely az elmúlt öt évben megduplázta bevételeit, kissé ironikus módon nem utolsósorban az éppen a Manchestertől igazolt David Beckham-nek köszönhetően és annak ellenére, hogy az elmúlt négy évben képtelen volt megnyerni a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligájában egyszer diadalmaskodott.

A Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló cég összeállításából kiderül, hogy a húsz leggazdagabb csapatból kilenc angol, az első tízben négyen szerepelnek.

A Bajnokok Ligája is dönthet

A nemzetközi szereplés döntő jelentőségét bizonyítja, hogy a Manchester United visszaesése elsősorban annak köszönhető, hogy tavaly korán kiestek a Bajnokok Ligájából. Éppen ezért idén mér nem valószínű, hogy visszaszerzi első helyét az angol csapat, hiszen már a csoportküzdelmek után búcsúzott Európától.

A Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának győztese, a Liverpool viszont éppen sokáig emlékezetes szereplésének köszönheti nyolcadik helyét.

A húsz leggazdagabb európai klub összbevétele először a 2004-05-ös szezonban átlépte a bűvös 2 milliárd fontos határt. A Deloitte várakozása szerint a jövőben a jelenleginél több francia és német klub kerülhet a leggazdagabbak közé, mivel ebben a két országban nőttek a televíziós bevételek.

Hogyan számol a Deloitte?

A könyvvizsgáló cég csak a napi bevételeket (pl. jegyeladás, kereskedelem és a televíziós jogdíjakból származó pénzek) veszi figyelembe. Így nem számolja a játékosok béreiből és vételéből-eladásából származó kiadásokat/bevételeket. Így fordulhat elő, hogy a tavaly rekordveszteséget (140 millió font) produkáló Chelsea az ötödik lett a listán.

{{keretes_cim}}

1. Real Madrid 186,2 millió font
2. Manchester United 166,4
3. AC Milan 158
4. Juventus 154,9
5. Chelsea 149,1
6. Barcelona 140,4
7. Bayern München 128
8. Liverpool 122,4
9. Internazionale 119,7
10. Arsenal 115,7


Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×