eur:
393.87
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Utolsó előtti lett a magyar sílövő

Csak egy riválist előzött meg a sílövő Gottschall Zsófia a 15 km-es egyéni indításos számban a torinói téli olimpián. A versenyzőnek az állólövések okozták a legtöbb gondot. Győzött az orosz Szvetlana Ismuratova.

Az orosz Szvetlana Ismuratova szerzett aranyérmet a női sílövők 15 km-es egyéni indításos számában a torinói téli olimpián. A 33 éves sportoló kiegyensúlyozott lövészete mellett kiemelkedő futóteljesítményével utasította maga mögé riválisait.

A második helyen honfitársa, a 2002-es olimpia üldözéses számának bajnoka, Olga Piljeva ért célba, míg a harmadik helyen a német Martina Glagow végzett. A címvédő, szintén német Andrea Henkel ötödik lett.

A visszalépések után kvótához jutott Gottschall Zsófia a négy lövészet során - két-két fekvő és álló pozícióban - összesen nyolcszor hibázott, a fekvőknél ebből hatszor, így csak chilei riválisát tudta megelőzni, a 81. lett.

A magyar versenyző úgy nyilatkozott, hogy nehéz volt a pálya, és az állólövések nem sikerültek. "Sajnos most csak ennyire tellett" - jegyezte meg Gottschall, aki csütörtökön a 7,5 km-es sprintszámban is indulhat.

A férfiak versenye után a női hódeszkások félcső száma is kettős amerikai sikerrel ért véget. A viadalt Hannah Teter nyerte Gretchen Bleiler előtt. A harmadik helyet a norvég Kjersti Buass szerezte meg, miután a címvédő amerikai Kelly Clark a második gyakorlatát nagyot elrontotta.

A férfiak második gyorskorcsolya számában szintén amerikai siker született: Chad Hedrick 5000 méteren aratott diadala után 500 méteren Joey Cheek győzött.

A 26 éves sportoló mindkét futamban egyedüliként ért el 35 másodpercen belüli időt. 2002-ben honfitársa, az ezúttal csak 12. Casey Fitz Randolph szerzett aranyérmet.

Az orosz Tatyjana Totmjanyina, Makszim Marinyin duó nyerte a műkorcsolyázók páros számát a torinói téli olimpián. A kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok kettős sikeréhez kétség sem férhetett, hiszen a rövidprogram után a kűrben is a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×