eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nincs kapitánykérdés

Nem teljesítette a kitűzött célt a magyar férfi kézilabda-válogatott a svájci Európa-bajnokságon, de jelenleg nincs kapitánykérdés. Erről Sinka László, a magyar szövetség főtitkára beszélt az InfoRádióban.

Két vereséggel és egy győzelemmel búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott a svájci Európa-bajnokságon. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese már pénteken készülhetett a hazautazásra, hiszen a csoport eredményei úgy alakultak, hogy az Izland elleni összecsapásnak már nem maradt tétje. A magyar válogatott az északiak elleni meccset 35-31-re megnyerte, így legjobb búcsúzóként a 13. helyen zárt.

A Magyar Kézilabda Szövetség a kontinensviadal előtt a legjobb hat közé kerülést tűzte ki Gál Gyuláék elé, a csapat ettől messze elmaradt. Sinka László, a szövetség főtitkára az InfoRádiónak adott interjújában nem leplezte csalódottságát. Kiemelte, hogy az élklubokkal át kell értékelniük a történteket, hogy megfelelő kerettel vághassanak neki a világbajnoki selejtezőknek. Sinka László utalt arra is, hogy többen sérülés miatt nem voltak tökéletes állapotban az Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitány felelősségét firtató kérdésre a főtitkár úgy válaszolt, hogy nincs kapitánykérdés. Sinka László rossz gyakorlatnak tartja a magyar sportban, hogy rendre az edzőket hibáztatják a gyengébb eredmények miatt. Hozzátette: Skaliczky László biztosan követett el hibákat, egy-egy próbálkozása talán nem vált be, és szerinte a szakvezető levonja a tanulságokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×