eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Mandarinillatú Sarapova

Immár exkluzív parfüm is viseli a tenisztudásáról és szépségéről egyaránt ismert Maria Sarapova nevét. Jelenleg azonban legfeljebb ez vigasztalhatja a 18 éves orosz teniszezőt, mert az Australian Open elődöntőjében kikapott Justine Henin-Hardenne-től.

A Szibériában született, de már hosszú ideje Floridában élő Maria Sarapova volt az első orosz teniszező, aki a világranglista élére került. Amikor 2004-ben megnyerte a wimbledoni tornát, végleg kilépett az Anna Kurnikova-féle „inkább szép, mint jó játékos” kategóriából.

Ismertségét jelzi, hogy amikor az amerikai Forbes magazin 2005-ben összeállította a világ legbefolyásosabb teniszezőinek listáját, ő került az első helyre, megelőzve többek között a szinte verhetetlen svájci Roger Federert.

A sorrend felállításánál pénzügyi és ismertségi szempontokat vettek figyelembe.

Pénzügyileg biztosan nem áll rosszul Maria Sarapova, a reklámszerződésekből évente mintegy 20 millió dollárra tesz szert, ami mellett a teniszezéssel szerzett tornadíjak is eltörpülnek.

Ehhez az összeghez tehet még hozzá a nevét viselő parfüm, amelynek illata a leírás szerint a friss, édes mandarinéra emlékeztet.

Korábban a legendásan csinos argentin teniszezőről, Gabriela Sabatiniről neveztek el parfümöt, de Andre Agassinak és Carlos Moyának is volt saját kölnije.

Ugyanakkor szakmájában az utóbbi időben elhagyta Maria Sarapovát a szerencse: utolsó három Grand Slam tornáján egyaránt az elődöntőben esett ki. Ezúttal a belga Justine Henin-Hardenne győzött ellene 4-6, 6-1, 6-4-re.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×