eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Edzőkeringő a vébé árnyékában

Azzal, hogy Sven-Göran Eriksson a vébé után távozik az angol válogatott éléről jelentős edzőkeringő veheti kezdetét az európai élcsapatok között. A nyáron több európai sztáregyüttes, a Real Madrid, a Milan, a Juventus és akár a Manchester United is új szakvezetőt kereshet.

Ottmar Hitzfeld, Sven-Göran Eriksson, Guus Hiddink és Fabio Capello. Európa jelenleg legfelkapottabb szakemberei, ráadásul a nyáron várhatóan több jelentős szakvezetői posztra keresnek majd megfelelő embert.

A hét eleje óta tudott, hogy az angol válogatott élére szövetségi kapitány kell, mivel a vébé után távozik posztjáról a botrányairól elhíresült Eriksson.

Legutóbb a Sun bulvárlap számította ki, hogy a svájci Ottmar Hitzfeld lenne az ideális angol kapitány. De felvetődött a Boltont az élcsaptok mögé felzárkóztató Sam Allerdyce neve is, természtesen Capello és Hiddink mellett.

Antonio Lopez Caro pozíciója annak ellenére sem biztos a Real Madrid kispadján, hogy a napokban kiállt mellette Iker Casillas, a gárda kapusa.

A fővárosi klub Vicente Del Bosque távozása óta nem tud kilábalni a hullámvölgyből: legutóbb a brazil Wanderley Luxemburgóval próbálkoztak sikertelenül.

Várhatóan a megújulás érdekében távozik a Milantól Carlo Ancelotti.

Az olasz edző Bajnokok Ligáját és bajnokságot is nyert csapatával, de az idei szezonban gyengélkedik az együttes, és várhatóan nagy vérfrissítést hajtanak végre a klubvezetők a gárdánál, kérdés kinek az irányításával.

A ”zuhanyhíradó” szerint érkezhet a Milannal játékosként sikert-sikerre halmozó és jelenleg a kontinens egyik legjobb csapatát, a Barcelonát irányító holland Frank Riijkard.

Nem elképzelhetetlen, hogy több mint 20 év után elhagyja az Old Traffordot Sir Alex Ferguson, a Manchester United sikeredzője. A skót tréner csapata csak csoportja negyedik helyén végzett az ősszel a BL-ben, ráadásul a bajnokságban utolérhetetlennek tűnik a Chelsea.

A Milanhoz hasonlóan itt is fel kell frissíteni a keretet: az egykori aranygeneráció megmaradt tagjai, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville már nem tartoznak a meghatározó játékosok közé.

Ottmar Hitzfeld jelenleg kétéves pihenőjét tölti, miután másfél éve felállt a Bayern München kispadjáról.

A svájci tréner előbb a Dortmunddal, majd később a Bayern Münchennel is Bajnokok Ligáját és német bajnokságot nyert, és őt tartják az európai futballban meghatározó rotációs rendszer megalkotójának.

Guus Hiddink már 1988 óta az elit tagja, hiszen abban az évben Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert a holland Eindhoovennel, amelynek jelenleg is a vezetőedzője.

Tavaly a holland bajnoki cím mellett a csapat bejutott a Bajnok Ligája elődöntőjébe, ahol a Milan előtt kellett fejet hajtania. Hiddink klubedzői munkája mellett szeret válogatottakat is irányítani: 2002-ben a dél-koreai együttessel negyedik lett a világbajnokságon, jelenleg a socceroos becenévre hallgató ausztrál nemzeti csapattal készül a nyári vébére.

Hiddink ügynöke a BBC-nek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a holland szakember szívesen irányítaná az angol válogatottat.

A legutóbb a legjobb olasz edzőnek megválasztott Fabio Capello, jelenleg a Juventust irányítja - valószínűleg újabb bajnoki címe felé -, de 2007-ig érvényes szerződése ellenére folyamatosan napirenden van, hogy a nyáron átül a Real Madrid kispadjára, ahol egyszer már eltöltött egy évet.

A helyzetet bonyolítja, hogy a Real Madrid elnöke, Florentino Perez köztudottan jó barátságban van az Angliából távozni kényszerülő Sven-Göran Erikssonnal.

A svéd tréner annak ellenére is az egyik legfelkapottabb edzőnek számít, hogy évek óta az angol válogatottat vezeti. Emlékezetes, hogy Jose Mourinho szerződtetése előtt vele is tárgyalt Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa.

Az edzőkeringő tehát elkezdődik, kérdés: hol landol Eriksson, Hiztfeld, Hiddink, Capello, vagy Ancelotti, és ki irányítja a nyártól az angol válogatottat, a Real Madridot, a Manchester Unitedet, a Milant és a Juventust.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×