eur:
393.37
usd:
367.78
bux:
66182.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Kérdéses Lendvay szereplése

Fazekas Nándor sérülése rendbe jött, így ő biztosan ott lehet a csütörtökön kezdődő svájci kézilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott célja a hat közé kerülés.

Továbbra is kérdéses Lendvay Péter szereplése a svájci férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A játékosnak a Horvát-szlovén Kupán a lövőkezén megsérült a kisujja, kedden újabb vizsgálat vár, és csak akkor derül ki, hogy ő is a magyar válogatott rendelkezésére állhat-e. Ha nem, akkor a helyére behívott Grebenár Gábor szerepelhet a kontinenstornán.

Skaliczki László szövetségi kapitány elmondta, hogy Fazekas Nándor bokáját ugyan kell még kezelni, de ezzel együtt ott lehet az Eb-n. A kapus szintén a Horvát-szlovén Kupán sérült meg.

A címvédő németektől pénteken és szombaton is kikapott magyar válogatott, majd vasárnap érkezett haza a felkészülési túráról. A játékosok hétfőre pihenőt kaptak, legközelebb kedden délután edzenek együtt a Körcsarnokban.

A csapat szerdán utazik el Svájcba, ahol csütörtöktől sorrendben Dánia, Szerbia és Montenegró, majd Izland együttesével mérkőzik. Ha az első háromban végez csoportjában, vagyis továbbjut a középdöntős szakaszba, két játékos cseréjére nyílik lehetőség.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos célkitűzése szerint a magyar válogatottnak az első hatba kell kerülnie az Európa-bajnokságon. Hasonló elvárás volt a magyar női válogatottal szemben a decemberi szentpétervári világbajnokság előtt, majd Németh András szövetségi kapitány együttese bronzérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×