eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Jól vannak a súlyos balesetben megsérült magyarok

Két magyar motoros is súlyosan megsérült a Dakar-rali ötödik versenynapján. Szilveszter Zsolt és Kátai Péter is eltörte a kezét és a lábát. A mindkét versenyzőt soraiban tudó Szalay Dakar Team vezetője, Szalay Balázs az InfoRádiónak azt mondta, hogy a körülményekhez képest mindketten jól vannak.

Az erdélyi Szilveszter Zsolt a szerdai etapon az erősen szembe sütő nap miatt összeütközött a belga Patrick Lebonnal. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, Szilveszter Zsoltnak a karja és a lába is eltört.

Korábban olyan hírek is elterjedtek, hogy a magyar versenyzőt újra kellett éleszteni, ám csapata, a Szalay Dakar Team ezt közleményben cáfolta. Szalay Balázs az InfoRádióban elmondta: a 111-es kilométernél találtak rá az elég rossz állapotban lévő Szilveszter Zsoltra.

Az autóval versenyző Szalay Balázs az InfoRádiónak azt mondta, hogy a gyorsasági szakasz eleje viszonylag jól sikerült a számukra, ám utána egy nagyon köves szakasz következett, majd egy meghibásodás miatt meg kellett várniuk a szervizkamiont. Ez egy óra késedelmet jelentett nekik, csakúgy, mint a szerelés.

Miután továbbindultak, rátaláltak a szintén balesetet szenvedő Kátai Péter motorjára is. A szintén a Szalay Dakar Teamben szereplő versenyző is összetörte magát. Szalay Balázs az InfoRádióban elmondta, hogy beszélt a szervezőkkel, akik szerint a körülményekhez képest mindkettejük állapota kielégítő, „semmi probléma, el van törve a kezük és a lábuk”.

Az autósoknál a címvédő francia Peterhansel, Cottret páros nyerte a szerdai etapot. A Kis Sándor, Czeglédi Péter duó a 30., a Liszi László, Tóth Dénes alkotta egység a 72., a Kristóf Márton, Hujber Imre páros pedig a 73. lett.

A motorosoknál a szintén francia Despres teljesítette leggyorsabban a Dakar rali ötödik szakaszát. Varga Ákos a 35. lett. Összetettben a spanyol Coma áll az élen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×