INFORÁDIÓ
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

Elmaradt az MLSZ hétfőre tervezett elnökségi ülése

Infostart

Elmaradt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hétfőre tervezett elnökségi ülése. Ganczer Gábor sajtófőnök azt mondta, hogy a tagok informális megbeszélést tartanak Bozóky Imre elnökkel. Az ülés azért maradt el, mert a testület két tagja nem tudott eljönni a tanácskozásra és így határozatképtelenné vált az elnökség.

A sportág vezető testületének ülését korábban csütörtökre is tervezték, de egyelőre annak a megtartása is bizonytalan. A testületnek több fontos ügyben kellene döntenie. December 31-én lejárt Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerződése, és a megállapodás meghosszabbításáról vagy új szakember kinevezéséről csak az elnökség hozhat határozatot. A testület létszáma a szövetség december 21-i közgyűlésén - a lemondásokat után - 14-ről kilencre csökkent.

Az elnökségi feladatok mellett egy hónapon belül ismét közgyűlést kell tartani, melyen döntést kell hozni a könyvvizsgálói jelentésről, amely a szövetség gazdálkodását vizsgálta. E szerint Matthäus két év alatt összesen 250 millió forintot kapott - az összeg nagyobb részét különböző szerződéseken keresztül -, míg a válogatott menedzserének, Pellady Péternek a cége 74 millióval gazdagodott.

A kapitány október óta többször kijelentette, szívesen folytatná a munkát Magyarországon. Az elnökség - szintén októberben - felhatalmazta Bozóky Imrét, hogy tárgyaljon a német szakvezetővel a szerződéshosszabbításról. Az elnök többször jelezte, hogy Matthäus maradását támogatja. A német szakember most Tirolban pihen a családjával.

Az NB1.hu internetes futballújság információi szerint azért akarták átteni hétfőre a MLSZ-elnökségi időpontját, mert Kisteleki István ligaelnök január 3-ára összehívta az amatőrök képviselőit.

A lap értesülése szerint felmerült annak a lehetősége, hogy a keddi találkozó után az MLSZ elnökségének az amatőrök által delegált tagjai lemondanak posztjukról, azaz megszűnik a szövetség elnöksége.

Az NB1.hu szerint felröppent a hír, hogy lemondott tisztéről Nemes Ferenc, az amatőrök egyik képviselője az elnökségben, és hasonlóra készül Horváth Cs. Attila is. Horváth Cs. ugyanakkor azt mondta az interenes szaklapnak, hogy Nemes Ferenc szemműtétje, neki pedig egyéb elfoglaltsága miatt nem alkalmas a hétfői nap. Hozzátette, hogy saját esetleges lemondásáról még nem döntött.

Bozóky Imre kedden a megyei szervezetek vezetőivel találkozik. Az MLSZ hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint egyeztető megbeszélés lesz.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018