INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Sportbizottsági támogatás a 2011-es vébé-pályázatnak

Infostart / InfoRádió
Az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy támogatja a Magyar Jégkorong Szövetség pályázatát, amelyet a 2011-es világbajnokság rendezési jogának elnyerésére nyújtott be.

A testület erről - 15:0 arányban - hétfői ülésén határozott, miután meghallgatta a magyar szövetség beszámolóját. A szövetség képviselői átnyújtották a kandidálással kapcsolatos anyagukat, amelyben vázolták terveiket, a szükséges fejlesztéseket és az esetleges sikeres rendezés várható pozitív hatásait.

A tornának két csarnok, a már meglévő, 12 500 néző befogadására alkalmas budapesti Papp László Sportaréna, valamint egy vadonatúj székesfehérvári létesítmény adna otthont. Az utóbbiban csaknem 8000-en foglalhatnának helyet, és abban az esetben épülne meg, ha sikeres a pályázat. Mivel a környező országokban már most magas szinten űzik a jégkorongot, várhatóan külföldről is sokan látogatnának el az eseményre. A szervezők 300 ezer szurkolóval számolnak, míg a tévénézők száma a két hét alatt elérheti az egymilliárdot.

Magyarország mellett csupa olyan ország (Szlovákia, Finnország, Svédország és Fehéroroszország) jelentkezett a rendezésre, amelynek válogatottja a világ közvetlen élvonalába tartozik. A részletes tervet január 15-ig kell elküldeni a nemzetközi szövetségnek, amely aztán jövő május 18-20-án, rigai kongresszusán dönt a helyszínről. Az öt jelentkező közül három - a magyar, a szlovák és a fehérorosz - még soha sem rendezett vébét.

A bizottság a támogatás megfogalmazása mellett szükségesnek tartja a pályázat sikerességéhez a nemzeti egyetértés és összefogás megteremtését. Emellett felkéri a Nemzeti Sporthivatalt, hogy tegyen meg mindent a 2011-es vébén való sikeres szereplés feltételeinek megteremtéséért, amelynek kiemelt része az utánpótlás fejlesztés.

A címlapról ajánljuk