eur:
393.88
usd:
369.36
bux:
65674.79
2024. április 23. kedd Béla

Sportbizottsági támogatás a 2011-es vébé-pályázatnak

Az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy támogatja a Magyar Jégkorong Szövetség pályázatát, amelyet a 2011-es világbajnokság rendezési jogának elnyerésére nyújtott be.

A testület erről - 15:0 arányban - hétfői ülésén határozott, miután meghallgatta a magyar szövetség beszámolóját. A szövetség képviselői átnyújtották a kandidálással kapcsolatos anyagukat, amelyben vázolták terveiket, a szükséges fejlesztéseket és az esetleges sikeres rendezés várható pozitív hatásait.

A tornának két csarnok, a már meglévő, 12 500 néző befogadására alkalmas budapesti Papp László Sportaréna, valamint egy vadonatúj székesfehérvári létesítmény adna otthont. Az utóbbiban csaknem 8000-en foglalhatnának helyet, és abban az esetben épülne meg, ha sikeres a pályázat. Mivel a környező országokban már most magas szinten űzik a jégkorongot, várhatóan külföldről is sokan látogatnának el az eseményre. A szervezők 300 ezer szurkolóval számolnak, míg a tévénézők száma a két hét alatt elérheti az egymilliárdot.

Magyarország mellett csupa olyan ország (Szlovákia, Finnország, Svédország és Fehéroroszország) jelentkezett a rendezésre, amelynek válogatottja a világ közvetlen élvonalába tartozik. A részletes tervet január 15-ig kell elküldeni a nemzetközi szövetségnek, amely aztán jövő május 18-20-án, rigai kongresszusán dönt a helyszínről. Az öt jelentkező közül három - a magyar, a szlovák és a fehérorosz - még soha sem rendezett vébét.

A bizottság a támogatás megfogalmazása mellett szükségesnek tartja a pályázat sikerességéhez a nemzeti egyetértés és összefogás megteremtését. Emellett felkéri a Nemzeti Sporthivatalt, hogy tegyen meg mindent a 2011-es vébén való sikeres szereplés feltételeinek megteremtéséért, amelynek kiemelt része az utánpótlás fejlesztés.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

A közelmúltban jelentős áringadozásokat láthattunk az építőiparban, főleg a pandémia és az ukrajnai háború alatt. Ez a volatilitás nem új, hiszen a korábbi válságok alatt az energiaárak hasonló kiugrását tapasztalhattuk. A jövőben sem valószínű, hogy visszatér az elmúlt évtizedek lassú árnövekedése: a jelenlegi és a következő válságok valószínűleg nyomást gyakorolnak majd az építési költségekre. Az iparágnak ezért proaktívnak kell lennie, hogy csökkentse a függőségeket és kezelje a költségkockázatokat. Ezt korszerű beszerzési gyakorlatok és kockázatkezelési stratégiák elsajátításával teheti meg – véli Timo Koskinen az Euroconstruct finn kutatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×