INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Visszavágott a Nyugat

Infostart / InfoRádió
A Nyugat legjobbjai 127-118-ra nyertek a Kelet csapata ellen a hagyományos évzáró kosárlabdagálán a Papp László Sportarénában. A meccs legjobbjává a szombathelyi Kálmán Lászlót választották.

Az est fénypontja előtt kisebb ünnepség keretében mutatták be a közönségnek a sportág hazai történetének legjobbjává választott 50 játékost, illetve 10 edzőt.

Az NB I kiválóságai NBA-mintára, elsötétített teremben futottak be a parkettre.

A párharcban 9-4-re vezető Kelet kezdett jobban, ám mivel a védekezésre egyik fél sem fordított túl nagy figyelmet, senki sem csodálkozott, hogy már a nyitónegyedben 63 pont született.

Az első szünetben - mint ahogy később a többiben is - Bruce Crevier francia származású amerikai labdazsonglőr kápráztatta el a publikumot 11 gömböt pörgetve saját testén, majd folytatódott a különösebb izgalmak nélküli tripladobó- és zsákolóshow.

Előbbiben főként a hazaiak, utóbbiban pedig a túlsúlyban lévő amerikai légiósok jeleskedtek, egészen a Nyíregyházára hazatért Sitku Ernő színre lépéséig, aki egymás után négyszer is a gyűrűbe húzta a játékszert. Húsz perc elteltével 69-66 volt az állás Kelet javára.

A pihenő alatt rendezett tripladobó versenyt a tavalyi gála legjobbjává választott Chris Monroe, a bajnok Paks játékosa nyerte meg.

A folytatásban a nyugatiak főként azzal voltak elfoglalva - hasztalanul -, hogy a tizedik All Star-fesztiválját taposó Stojan Ivkoviccsal hármast dobassanak, míg a túloldalon elsősorban Horváth Zoltán jóvoltából sorra születtek a bravúros találatok, így a Kelet tíz pontra meglépett.

Az utolsó negyed előtt a neves zsűritagok által elbírált zsákolóviadal következett, amelynek győztese a mezőny egyetlen amatőr tagja, az elképesztő gyakorlatokat bemutató Túróczy Tamás lett.

A negyedik felvonásban a nyugatiak elkezdtek védekezni, ráadásul a meccs legjobbjának választott Kálmán László hatalmas lendületet adott társainak, így a dunántúli válogatott visszavágott a tavalyi és tavalyelőtti vereségért.

A címlapról ajánljuk