INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Valujev a Boksz Világszövetség új nehézsúlyú bajnoka

Infostart / InfoRádió
Nyikolaj Valujev elhódította a Boksz Világszövetség nehézsúlyú vébé-övét, miután a berlini, 12 menetes mérkőzésen megosztott pontozással legyőzte a címvédő amerikai John Ruizt. Valujev az első orosz ökölvívó-világbajnok a profik között.

A 32 éves, 213 cm magas, 147 kg súlyú Valujevet az összecsapás végén a három bíró közül kettő látta jobbnak, az egyik 116:114, a másik 116:113 arányban. A harmadik pontozó 114:114-es döntetlenre hozta ki a csatát.

A Max-Schmeling aréna 10 ezres nézőközönsége és Ruiz tábora egyaránt meglepődve és felháborodva fogadta az eredményhirdetést, a publikum hangos füttyszóval tudatta nemtetszését annak ellenére, hogy az előzetes feltételezések szerint a helyiek többsége a Németországban készülő orosznak szurkolt.

"Csak a bokszban fordulhat elő, hogy fegyver nélkül kirabolnak, úgy érzem, ezt a meccset én nyertem" - mondta a 33 éves, 188 cm magas, 102 kg-os Ruiz, aki eddigi 49 hivatásos összecsapásából 41-et nyert meg. "Köszönöm a nézőknek, hogy tüntettek a döntés ellen. Mindenképpen szeretnék egy visszavágót, bárhol is rendezzék."

A legmagasabb és legsúlyosabb nehézsúlyú világbajnok Valujev mérlege továbbra is hibátlan a profik között. Eddig 44 mérkőzést vívott, és mindannyiszor győztesként hagyta el a ringet.

A címlapról ajánljuk